Hlavní obsah

Hokejová reprezentace zavítá do Pardubic

Praha

Český hokejový národ žije olympijskými hrami, které za pár dnů startují, ale už nyní je známo, že národní tým odehraje Carlson Hockey Games, které jsou součástí Euro Hockey Tour, v Pardubicích, a to od 19. do 22 dubna. Reprezentační mužstvo se téměř po pěti letech vrátí do tohoto města.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Josef Jandač se s národním týmem ukáže v dubnu v Pardubicích.

Článek

Poslední pardubické klání, v němž nastoupila česká reprezentace, bylo sehráno 1. září 2013. O domácí výhru 2:1 nad Ruskem se svými góly postarali Roman Červenka s Jakubem Petružálkem.

„Jsem mimořádně potěšen, že budou Pardubice hostit poslední domácí utkání před začátkem mistrovství světa v ledním hokeji. Pro město i celý region je pořádání Carlson Hockey Games velmi prestižní. Přeji si, abychom měli vyprodané všechny zápasy. Já na nich určitě nebudu chybět," řekl primátor statutárního města Pardubice Martin Charvát.

Termíny českých utkání v Pardubicích
Čtvrtek 19. dubna 2018Česko – Finsko
Sobota 21. dubna 2018Česko – Švédsko
Neděle 22. dubna 2018Česko – Rusko

Národní mužstvo se v Pardubicích poprvé představilo již v roce 1965 a zatím naposledy na přelomu srpna a září 2013. „Vždycky se setkalo se skvělým přijetím, odpovídajícím zázemím i výbornou organizací. Dubnové Carlson Hockey Games určitě nebudou výjimkou, zvlášť, když se fanoušci mohou vzhledem k blížícímu se termínu světového šampionátu těšit na kvalitní výkony a zajímavé sestavy všech účastníků," je spokojený Tomáš Král, prezident Českého svazu ledního hokeje.

Zápasy se odehrají v hale, která je stánkem pardubických hokejistů, kteří bojují v extralize o co nejlepší umístění pro vyřazovací část play off. „Dynamo bude maximálně nápomocno k tomu, aby se turnaj povedl a všichni si z něj odnesli hezké vzpomínky. Věřím, že naši příznivci přijdou fandit na všechna utkání a vytvoří národnímu týmu i dalším zápasům vynikající atmosféru," říká generální manažer Dynama Pardubice Dušan Salfický.

Reklama

Související témata: