Hlavní obsah

Hokejový reprezentant Flek slyšel cinknutí a už zvedal ruce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z 29 střel českých hokejistů na německou branku si v páteční chomutovské odvetě žádná nenašla cestu do Jenikeho sítě. Nejblíž kýženému gólu domácích byl v 54. minutě ve vlastním oslabení Jakub Flek. Svěřenci Kariho Jalonena podlehli německému soupeři 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejový reprezentant Jakub Flek (archivní foto)

Článek

Flek už se dokonce s diváky začínal radovat. „Když jsem viděl, že rozhodčí rozpažil a vůbec neukazuje do brány, dal jsem ale ruce rychle dolů a mastil dozadu bránit. Fakt jsem si v první chvíli myslel, že puk je v bráně, bohužel nebyl. Cinknul o horní tyčku, pak šel asi kolmo dolů na brankovou čáru a tam ho německý obránce vytáhl," litoval 29letý útočník.

Mrzelo ho, že Češi nenavázali na výborný čtvrteční výkon. „Němci si nás z předešlého dne dobře načetli, což je logický. Podívali se, jak to hrajeme a my měli problém se založením útoku. Dostávali jsme se přes tu jejich odstoupenou obranu dost těžce, na sílu," uvažoval Flek, podle nějž vývoj duelu určila lacino inkasovaná branka po zbytečné ztrátě puku ve středním pásmu.

„Němci se pak nikam nehrnuli, zatáhli se a čekali, jestli vyvedeme ještě nějakou chybu. My sice žádnou extrémní neudělali, ale v útoku nám nic nespadlo a do prázdné nám šoupli druhý gól," přemítal Flek s tím, že prohra mrzí i zabolí. „Pořád je to ale jen příprava, rozebereme si u videa, co bylo špatně a od toho se odpíchneme pro příští zápasy na Slovensku," dodal.

Gól na hokejce měl ve třetí třetině i Patrik Zdráhal, na rozdíl od předchozího utkání ale tutovku neproměnil. „Takové šance se proměňovat musí a ne že jednu dám a druhou ne. Každý se tady chce ukázat před novým trenérem. Snažím se odvést maximum, i když směrem k mistrovství světa si nedělám velké naděje," prohlásil litvínovský útočník.

Také zkušený obránce Michal Jordán cítil, že v odvetě byli Němci o dost živější. „Myslím, že jsme nehráli špatně a opravdu to bylo o tom gólu, abychom vyrovnali anebo šli do vedení. První tři zápasy jsme dali čtyři a více gólů. Někdy je ale prostě složitější dobývat tým, který vstřelí první branku, protože Němci stáli v pěti na červené čáře," připustil.

Reklama

Související témata: