Hlavní obsah

Nezvládli jsme nejtěžší část hokeje, litoval Jalonen po první porážce na české střídačce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přišel po páteční chomutovské porážce 0:2 s Němci do mixzóny a nečekaně pozdravil vzorně naučenou českou větou. „Dobrý večer," řekl finský kouč hokejové reprezentace Kari Jalonen s úsměvem. Pak už s daleko vážnější tváří v angličtině hodnotil čtvrté vystoupení národního týmu v přípravě na mistrovství světa. Na výhru 6:2 ze čtvrtka jeho tým nenavázal a poprvé pod trenérem z ciziny padl.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kari Jalonen na lavičce národního týmu. Hokejisté podlehli v přípravě Německo.

Článek

Proč český tým nedokázal dát Němcům gól?

Nezvládli jsme nejtěžší část hokeje, dát výborně bránícímu soupeři gól. Hráči nebyli dost dobří v tom, aby se dostávali k dorážkám a šancím po prvních střelách. Chyběla mi tam výraznější agresivita směrem k brance soupeře.

Snažil jste se během utkání tohle nějak změnit?

Každý tým musí mít nějaký herní plán a hráči ho dodržují, což je věc, na které pracujeme při trénincích i při zápasech. Rozhodně potřebujeme zlepšit detaily, aby do sebe všechno zapadalo.

Zlepšil se soupeř nebo výkon národního týmu spadl dolů?

Obojí. Němci se z minulého utkání přes noc poučili, byli silnější v soubojích, hráli o hodně lépe než předchozí den. Pokud jde o náš výkon, myslím si, že někteří hráči, vzhledem k tomu, že šlo o druhý zápas během dvou dnů, postrádali patřičnost energii.

Jak moc se projevilo, že Německo na rozdíl od čtvrtka nasadilo svou největší hvězdu Kahuna?

Myslím, že je to jeden z nejlepších německých hokejistů. Dodal mužstvu energii i šikovnost. Hlavně při přesilovkách, ale líbilo se mi, jak jsme všechny bránili. V tomhle jsme udělali výbornou práci as dokonce měli v oslabení velikou šanci na vyrovnání Flekem.

Berete první porážku na české střídačce jako důležité poučení?

Rozhodně ano. Všechno, co se děje během přípravy, je pro nás cenné. Poprvé jsme si mohli třeba vyzkoušet, jaké to je odvolat brankáře a hrát power play. Musíme čelit všem možným situacím, než pojedeme na šampionát do Tampere.

Provedete nyní nějaké zásahy do týmu?

Ještě během pátečního večera se budu s dalšími trenéry bavit o tom, kdo se přidá od pondělí v Ostravě a kdo bude muset opustit přípravu na mistrovství světa. Dejte mi ale trochu prostoru k analýze.

Reklama

Související témata:
  2 : 3 Česko - Slovensko 2 : 3 dohráno
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.