Hlavní obsah

I Voráček s Eliášem podali pomocnou ruku. Sen českých neslyšících hokejistů žije dál

Praha

Plní si svůj sen. Čeští neslyšící hokejisté se vydali do Buffala, kde se koná mistrovství světa. Pro tuzemskou reprezentaci se jedná o velký úspěch, jelikož na světovém šampionátu startuje vůbec poprvé. Soustředění a letenky si hráči platili ze svého, a jelikož jim na ubytování moc finančních rezerv nezbývalo, požádali na Hithitu o pomoc veřejnost. Lidé jim pomocnou ruku podali a požadovanou částku 120 000 Kč mezi sebou vybrali. Hokejisté tak během mistrovství mají, kde spát. Pokud chcete přispět i vy, sbírka ještě na stránkách hithit.com pokračuje.

Foto: Sport.cz

Neslyšící hokejisté na lavičce během zápasu.

Článek

Prošli si strastiplnou cestou. Od loňského října sháněli z vlastních zdrojů peníze, aby si zařídili vše potřebné. Soustředění, kempy, letenky. Všechny náklady platili hráči ze svých zdrojů. Jen na ubytování jim dostatečný kredit nezbyl, a proto požádali veřejnost. Na internetu zveřejnili inzerát, na který lidé pozitivně reagovali a danou sumou přispěli.

„Jste super, protože jste srdečně podpořili náš projekt," poděkoval dárcům předseda Českého svazu neslyšících sportovců Jaroslav Milich, který zároveň dodal, že sbírka ještě neskončila. „Prosím, podporujte nás i nadále, ať naše částka roste. Z toho, co vybereme navíc, pak zaplatíme různé poplatky, například zavazadla, pojištění atd."

Každý, kdo přispěje, má nárok na odměnu, kterou si z nabídky vybere. Pokud si nevybere, může poslat svůj návrh. Neslyšící hokejisty už podpořili Patrik Eliáš, Jakub Voráček či Dominik Hašek.

Sen žije dál

Český sen tak žije dál. Teď už je to na hráčích, co na MS v americkém Buffalu předvedou. Na světovém šampionátu změří síly nejprve s domácí reprezentací, poté hrají postupně s Finskem, Kazachstánem a na závěr s Kanadou. Podle výsledků první dva týmy postoupí rovnou do boje o zlato, třetí a čtvrtý tým si zahraje o bronz. Hrát se začne 22. dubna a turnaj vrcholí o týden později.

Rozpis zápasů české reprezentace:
Neděle 1:00 SEČ Česká republika - USA
Pondělí 1:00 SEČ Finsko - Česká republika
Úterý 21:30 SEČ Česká republika - Kazachstán
Středa 21:30 SEČ Kanada - Česká republika
Případný boj o bronz: Sobota 29. 4 18:00 SEČ
Případný boj o zlato: Sobota 29.4 21:30 SEČ

Reklama

Související témata: