Hlavní obsah

Jágr dal gól? To je fakt blázen! Respekt a klobouk dolů, říkal Kubík. Extraliga je o třídu jinde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to důkaz, že kořeny nezapřete. Hokejový útočník Adam Kubík se po reprezentačním zápase s Rakouskem v Českých Budějovicích ocitl v úsměvné – a tak trochu rozpolcené – situaci. Nejprve popisoval, jaké to je hrát za národním tým na domácím stadionu, protože je hokejistou zdejšího Motoru, a když pak přišla řeč na probíhající baráž, zase se proměnil v Kladeňáka, odkud pochází a kde roky hrál.

Adam Kubík a Jáchym Kondelík se s reprezentací představili tam, kde jsou doma. Dáváme tomu stodvacet procent. Video: Sport.cz

 
Článek

Přišel mezi novináře coby střelec jedné z pěti českých branek proti Rakousku. A když se dozvěděl, že Jaromír Jágr dal v 52 letech gól v baráži proti Vsetínu a na další přihrál, hned vypálil.

„Je to fakt blázen. Klobouk dolů před ním, nedokážu si představit, že bych ještě v jeho letech hrál hokej a dělal body. Velký respekt k němu.“

Jaromír Jágr je blázen, říká hokejový reprezentant Adam Kubík o návratu legendy na ledVideo: Sport.cz

Přiznal, že úvodní barážový duel sledoval ve středu bedlivě v televizi. „Vedou 2:0. Navíc Vsetínu vzali domácí prostředí, což bude pro ně těžké,“ říkal Kubík, a o Kladnu v ten moment ještě mluvil ve třetí osobě. Záhy – koneckonců v Budějovicích je teprve sezonu – přešel už do první. „Rozdíl mezi extraligou a 1. ligou je velký. Už jsme hráli baráž dvakrát, a vždycky bylo vidět, že jsme o třídu jinde. Teď to bude stejné,“ prorokuje Kubík.

Sestřih utkání Česko - RakouskoVideo: Sport.cz

Ale zpět do Českých Budějovic. Proti Rakousku to vzhledem k místu konání byl pro něj taky vskutku výjimečný zápas, který navíc okořenil hned ve třetí minutě přesilovkovým gólem.

„Bylo specifické to, že jsem si tady mohl zahrát před domácími fanoušky. To utkání je speciální, že se člověk ještě víc vyhecuje. A ještě jsme vyhráli, tak o to je to lepší. Celý zápas jsme chtěli hrát, co máme nastavené od trenérů, ale v první třetině jsme se rozjížděli. Pak se nám povedlo dát góly a diktovat tempo.“

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. VHK Robe Vsetín 7:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Sám nějakou důležitost gólu, že by mu kupříkladu mohl pomoct ve finální nominaci na mistrovství světa, nepřikládal. „Nemyslím si, že je to o gólu. Ten je bonus, ale máme nějaký systém, který chceme dodržovat. A chceme vyhrávat, což se nám zatím daří. Každý z nás je rád, že je tady. Jsme tu za odměnu, maximálně si to užíváme a každý chce tvrdě pracovat, aby finální tým udělal,“ řekl 25letý útočník.

Teď o víkendu po dalším zápase s Rakouskem se čeká první ostřejší řež v kádru.

Přečká ho?

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko