Hlavní obsah

Jen třináct hodin k naladění na duel o bronz. Musíme hlavičky vrátit na pozitivní vlnu, říká Petr

Pouhých třináct hodin mají čeští hokejisté do 18 let, aby se v kanadském Red Deeru oklepali ze semifinálové porážky 2:6 se Švédy a dobře se připravili na sobotní utkání o bronz z Hlinka Gretzky Cupu proti Finům.

Foto: Twitter @narodnitym

Čeští hokejisté do osmnácti let se radují z branky - archivní snímek.

Článek

Času na odpočinek a regeneraci, i tu mentální, je skutečně velmi málo. „Dohráli jsme v pátek opravdu pozdě večer a nyní nastoupíme v poledne místního času. Zápasy o medaile se vždycky už hrají v únavě, teď se ukáže u každého hráče, jak si s tím poradí a jaký jsme tým," sdělil pro hokej.cz trenér Jakub Petr, od nějž po zápase Švédskem v kabině zazněly klíčové body, které juniory stály vítězství.

„Určitě ale nejsem trenér, který teď bude na tým naštvaný. Výsledek 2:6 samozřejmě vypadá krutě, ale víme, jak to bylo. Konec jsme hráli trošku na riziko a dostávali góly při power play do prázdné branky," uvedl kouč na webu Českého hokeje.

„Důležité bude ponaučit se a zareagovat na chyby, Švédové nás předčili hrou v předbrankovém prostoru a cloněním, to je stará bolest českého hokeje. Teď je na nás všech, abychom v posledním utkání prostě byli v těch věcech lepší a šli si víc za tím. Chceme si jít pro medaili, pro nás by měla ohromnou cenu," tvrdil Petr.

S Finskem junioři turnaji začínali a porazili ho 4:3 po samostatných nájezdech. „Už o nich něco víme, příprava na utkání bude hodně o práci našeho realizačního týmu. Nějaký velký prostor na video nebo taktický plán nebude," uvědomoval si Petr.

„Náš velký úkol bude ty hlavičky zase naladit a vrátit na pozitivní vlnu, protože teď je v kabině spousta slz. To holt ke sportu patří, ale já si myslím, že hráče individuálně na cestě posune i tato porážka," prohlásil ve videohovoru český trenér.

Reklama

Související témata: