Hlavní obsah

Jiný svět. Trenérka českých hokejistek je v zámoří slavná, její bývalý tým má halu jen pro ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká ženská hokejová reprezentace funguje od dubna loňského roku pod vedením zahraniční trenérky, a to Kanaďanky Carly MaCleodové. O spolupráci s ní vypráví v pořadu Příklep na Sport.cz šéftrenér ženských reprezentačních týmů Dušan Andrašovský. „Když jsme s ní seděli na zápase Kanada – Amerika, tak ji každou chvíli někdo požádal o podpis, ani jednou neodmítla. Jak si tady vážíme chlapských legend, tak ona je taková legenda ženského hokeje v Americe, Kanadě. Tam to umějí ocenit,“ vyzdvihuje bývalý extraligový útočník.

Jiný svět. Česká reprezentace nahlédla do zázemí hokejistek americké univerzity. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Přestože MaCleodová pracuje na dennodenní bázi na univerzitě v Calgary, spolupráce s českou reprezentací tím zřejmě netrpí. „Teď je takové trošku hluché období, ale jednou za dva tři týdny jsme si dali hovor online a komunikace skvělá, je to profík," chválí Andrašovský.

„Má úspěchy jako hráčka i jako trenérka, dělá v těch organizacích na univerzitě a prostě tam ten hokej je jinde. 800 ženských klubů za mořem je neporovnatelných s naším rybníčkem tady," dodává.

Bývalý slovenský reprezentant měl také díky MaCleodové možnost poznat zázemí University of Wisconsin, kde současná trenérka ženského výběru patří k legendám místních Badgers. „Když to někomu popisuji, to ani není možné..." neskrývá údiv. „Přijdete na pěknou halu, která je kapacitou do pěti tisíc, ale na úrovni, já nevím, Liberce. Krásná hala, která je jenom pro ty holky," líčí v hokejovém studiu Sport.cz.

Prezidentské vyznamenání pro českou hokejistku? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Tam netrénuje nikdo jiný, ani žáci, ani nikdo jiný, je jenom pro ně. Takže ony kdykoliv mají volno, mohou jít na led v jakémkoliv čase," popisuje situaci, která je v Česku momentálně nepředstavitelná.

Více k tématu najdete ve videu z pořadu Příklep. Ženskému hokeji se také věnuje druhá polovina dílu s Dušanem Andrašovským, Martinem Kézrem a moderátorem Honzou Homolkou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články