Hlavní obsah

Jsme rádi, že nám tam napadaly nějaké góly, pochvaloval si po výhře Špaček

Dvěma brankami a jednou asistencí pomohl útočník Michael Špaček k vítězství českých hokejistů v Euro Hockey Challenge ve Vídni nad Rakouskem 6:0. Centr švýcarského celku Ambri-Piotta potvrdil, že se mu v celé sezoně v národním týmu daří. S 12 body za čtyři góly a osm asistencí z 11 utkání je nejproduktivnějším hráčem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Michael Špaček na archivním snímku.

Článek

"Jsme rádi, že nám tam napadaly nějaké góly. Vždycky když jste o dva, o tři nahoře, tak se hraje líp. Ale nebylo to vůbec lehké utkání. Každý soupeř na mezinárodní úrovni už je dneska dobrý. Pro nás je to další důležitá výhra," pochvaloval si Špaček, že po dvou výhrách v Německu a dalších dvou se Slovenskem v Ostravě vyšel vítězné i pátý duel v přípravě na mistrovství světa v Rize a Tampere.

Špaček ve 26. minutě zůstal nepokrytý a po přihrávce Tomáše Hyky zvýšil na 4:0. V čase 37:35 tečoval střelu Jana Ščotky od modré čáry a dovršil výsledek. Poprvé v reprezentační kariéře vstřelil dvě branky v jednom utkání. "Byl jsem u brány a viděl jsem Ščotyho, jak má puk pod kontrolou, tak jsem si akorát vyjel a nikdo od nich se mnou nešel. Navíc to dal krásně prudce po ledě, takže to nebylo těžké jen líznout a jsem rád, že to tam padlo," podotkl.

Šestadvacetiletý odchovanec Pardubic, který loni byl na olympiádě v Pekingu a při své druhé účasti na MS se dočkal poprvé medaile v podobě bronzu, si polepšil v reprezentaci na 29 bodů za osm tref a 21 asistencí ze 46 utkání. A další výhra v přípravě jej těšila. "Vždycky je důležité, když vyhráváte. Pro sebevědomí a pak tím vzniká lepší atmosféra v kabině. Jsme za to rádi," uvedl Špaček.

V hale bylo při utkání horko, ale podle Špačka se s tím tým dobře vyrovnal. "Už v kabině jsme si říkali, že je tam vedro. A na ledě taky docela. Ale podmínky byly stejné pro nás i pro ně," dodal Špaček.

Reklama

  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán zítra 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán