Hlavní obsah

Mistrovství bez Rusů a Bělorusů? Absolutně správné rozhodnutí, říká někdejší česká opora Doněcku v KHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové mistrovství světa se odehraje ve Finsku bez účasti týmů Ruska a Běloruska. V hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz rozebíral dané téma v roli experta také Václav Nedorost. Ten v minulosti hrál nejen ve slavné zámořské NHL, ale nastupoval také za Donbass Doněck v KHL, kde byl dokonce kapitánem. Jeho působení v týmu ukončilo až řádění separatistů.

Václav Nedorost, bývalý hokejista Donbassu Doněck, se vyjadřuje k situaci na Ukrajině.Video: Sport.cz

 
Článek

Dnes již 40letý sportovní manažer hokejového klubu v Mladé Boleslavi zavzpomínal na své působení v ukrajinském týmu.

Donbass Doněck tehdy disponoval moderní arénou a hrál v KHL. Stadion však byl poničen v roce 2014 během bojů se separatisty, kteří v regionu vyhlásili samostatnou Doněckou lidovou republiku a klub se následně odhlásil ze soutěže.

Hokej bez Ruska? Jediné správné rozhodnutí. Pasáž z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Nedorost v celku z východní Ukrajiny strávil dvě sezony, během první dokonce nosil na dresu kapitánské céčko. Po dvou letech odešel na další tři roky do Slovanu Bratislava, jenž hrál rovněž Kontinentální ligu. Dříve působil i v zámořské NHL, kde oblékal dres Colorada a později Floridy.

Jakub Nakládal vypráví o dění v Rusku v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Jak Václav Nedorost vzpomíná na své angažmá v Doněcku a co si myslí o vyloučení Ruska a Běloruska z akcí IIHF v souvisti s vojenskou agresí na Ukrajinu se dozvíte ve videu z hokejového pořadu Příklep na Sport.cz.

V nominaci českého národního týmu se schyluje k velké senzaci. Pasáž z pořadu Příklep na Sport.cz.Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: