Hlavní obsah

Mrzí mě to. Vím, že kamarádi být nemůžeme, reaguje reprezentační kouč na kritiku útočníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drsná slova se známému hokejovému kouči neposlouchala snadno. Bývalý útočník Jaroslav Bednář si v pořadu Příklep na Sport.cz posteskl, že mu kouč Slavomír Lener zrovna nepřál, když řekl, že ho vyhodil z kempu dvacítek, pětkrát před MS i ze Sparty. „Vím, že kvůli tomu nemůžeme být kamarádi. Absolutně chápu, že to nemůže překousnout. A taky chci říct, že mě to mrzí," tvrdí známý hokejový expert v dalším dílu Příklepu.

Slavomír Lener reaguje na ostrá slova Jaroslava Bednáře v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

 
Článek

Možná si to Lener ani neuvědomil, kolikrát nasměroval Bednářovi hokejový život jinam, než si útočník přál. Určitě prý ale neměl na bývalého reprezentanta pifku. „U některých akcí jsem byl jako hlavní trenér, jindy jako spolutrenér. Každopádně mě mrzí, že měl Jarda na mě smůlu. Nebyl v tom záměr, že bych mu chtěl škodit. Je to super kluk, parťák. Bohužel se vždycky něco přihodilo, že se do té nominace nedostal," tvrdí host pořadu Příklep.

Známý kouč přiznává, že je někdy pořádně složité udělat konečný verdikt, kdo v reprezentačním výběru bude. „Děláte rozhodnutí, která jsou těžká. Ty bláho, ale jestli jsem mu dal stopku čtyřikrát, tak mě to mrzí. Ale zpátky to nevezmu. Když se na to podívám globálně, je pravda, že třeba dvakrát jet mohl," reaguje dál na Bednářova slova s tím, že by byl rád, kdyby to mezi oběma muži do budoucna nejiskřilo. „Byl bych rád, kdyby to Jarda vzal. Ale jsou kluci, co to nemůžou překousnout."

Lener? Vyhodil mě z kempu dvacítek, pětkrát před mistrovstvím světa i ze Sparty, vzpomíná hokejista v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Moderátor pořadu Honza Homolka kouče potěšil tím, že i sám Bednář přiznal v Příklepu, že se mu první sezona ve sparťanském dresu nepovedla a byl zralý na trejd. „Jako trenér si prostě musíte zodpovědět sestavu, vybrat těch dvacet jmen. Tady se ale bavíme i o lidském rozměru. Já bych byl rád, kdybych to Jardovi mohl někdy vrátit, tu nominaci, ale nejde to vzít zpátky," říká Lener.

Kdo byl ve hře o Nagano? Některá jména možná překvapí. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Oklikou se vrací i k nominaci na olympijský Turnaj století v Naganu. Tam bylo ve hře hodně známých jmen a logicky se na všechna nedostalo. „Vždycky se říká, že někdo z nominace vybouchne, bude z formy. Ale ohledně Nagana tam není hráč, o kterém bychom mohli říct, že by zklamal," těší i s odstupem kouče. „Od Hašana přes beky a třináctého útočníka nenajdete hráče, kde by se řeklo, tak tady jsme udělali chybu."

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep se Slavomírem Lenerem, se můžete podívat v přiloženém videu.

Reklama