Hlavní obsah

Nároďák má zálusk na Hertla. Nedvěd i lidé z hráčova okolí jsou ale skeptičtí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci na pondělí mu skončila klubová sezona, že by ale hokejový útočník Tomáš Hertl kvapem coby posila „last minute“ doplnil národní tým před blížícím se šampionátem v Praze, se nečeká. Kvůli operaci kolene, kterou absolvoval v únoru a následně několik týdnů absentoval, ho s velkou pravděpodobností neuvolní pro potřeby reprezentace jeho zaměstnavatel Las Vegas Knights. Skeptikem byl v jeho případě generální manažer reprezentace Petr Nedvěd, podobně mluví i lidé z Hertlova okolí.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Útočník Vegas Golden Knights Tomáš Hertl oslavuje gól proti Dallasu.

Článek

Už minulý týden Nedvěd o Hertlovi mluvil dost nejistě. „Třeba Tomáš Hertl má zájem, ale nemyslím si, že by ho Vegas pustilo, i kdyby prošel výstupními prohlídkami. Ale domluvení s ním jsme, chtěl by reprezentovat.“

Teď už druhý z manažerů Martin Havlát Hertla po nočním vyřazení od Dallasu kontaktoval, chystá se na to také Nedvěd. Ale… Zásadní roli hraje březnová výměna útočníka ze San Jose do Las Vegas. Pro Knights je investicí, má dlouhodobý kontrakt s průměrným platem osm milionů dolarů, byť zčásti se na něm podílí dál San Jose. A i lidé z Hertlova okolí pro Sport.cz potvrzují, že útočník příliš neočekává, že by od klubu pro šampionát v Praze dostal zelenou.

Ve Vegas chtějí, aby se zcela vykurýroval, byl připravený na další sezonu a neriskoval na turnaji. A pozice Hertla coby nově příchozího hráče ještě není taková, aby si mohl šampionát „vydupat“.

„Byl to přitom hráč, u kterého jsme si byli jistí, že přijede na mistrovství,“ říkal v polovině dubna Nedvěd. Ovšem trejd výhled na jeho příjezd změnil.

I když naděje umírá poslední.