Hlavní obsah

Návrat do reprezentace se nekoná, Gulaš se Říhovi omluvil

Další omluvenka dorazila trenérovi české hokejové reprezentace Miloši Říhovi pro Channel One Cup. Turnaje, který začíná už ve čtvrtek, se kvůli zdravotním problémům z úterního utkání Ligy mistrů proti Skelleftee nezúčastní Milan Gulaš z Plzně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Gulaš z Plzně si za reprezentaci na Channel One Cupu nezahraje.

Článek

Dvaatřicetiletý útočník se měl do národního týmu vrátit po deseti měsících. Naposledy jeho dres oblékl v únoru při generálce na olympijské hry proti Finsku. V ní se zranil a přišel o turnaj pod pěti kruhy v Pchjongčchangu.

"Byli jsme rádi, že Milan přehodnotil svůj konec v reprezentaci, jenže jeho zranění mu účast na turnaji neumožňuje. Nedá se nic dělat," prohlásil Říha.

Před Gulašem se mu pro Channel One Cup omluvili kvůli zranění či nemoci obránci Doudera s Vitáskem a útočníci Kousal s Filipem Pavlíkem. Jako náhradu do obrany kouč povolal Poláška s Kundrátkem a ve středu ráno rozhodl i o nových jménech do útoku.

S mužstvem na turnaj pocestují i Radan Lenc z Liberce, Patrik Zdráhal z Vítkovic a rovněž karlovarský Ondřej Beránek, který tak ve dvaadvaceti letech může zažít premiéru v národním týmu.

Češi budou ještě ve středu dopoledne trénovat v pražských Strašnicích, odpoledne pak odletí do Tampere, kde ve čtvrtek vstoupí do Channel One Cupu zápasem s domácími Finy. V pátek se Říhova družina přesune do Moskvy, hlavního dějiště turnaje. V sobotu ji čekají Rusové, o den později Švédové.

Reklama

Související témata: