Hlavní obsah

Návrat k reprezentaci? Je čas, snad to Lojza sleduje, směje se Nedvěd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec bývalého útočníka Petra Nedvěda v roli generálního manažera hokejové reprezentace byl v září nečekaný. Jeho pozici převzala další bývalá hvězda Martin Havlát, na nějž se však po letošním nepovedeném šampionátu snesla kritika za údajnou nedostatečnou komunikaci s hráči v zámoří a arogantní odpovědi v rozhovoru po příletu z mistrovství. A tak byl v pořadu TIKI TAKA na O2 TV Sport Nedvěd tázán, jestli se k národnímu týmu vrátí. „Myslím, že je čas,“ vtipkoval dobře naladěný Nedvěd.

Nedvěd zpátky k reprezentaci? Je čas, směje se bývalý hokejista. Příspěvek z pořadu TIKI TAKA na O2 TV.Video: O2 TV Sport

 
Článek

Hosty jinak fotbalového pořadu byli po skončeném šampionátu i dva bývalí hvězdní hokejisté Martin Ručinský a Petr Nedvěd, který sváděl historický propadák reprezentace zejména na nedostatek hráčů z NHL. „Měli jsme víc omluvenek, než jsme potřebovali. Sázeli jsme na to, že přijedou kluci z Bostonu. Bohužel se po dlouhé sezoně omluvili," hodnotil 51letý liberecký rodák.

„Kvalita v týmu nebyla taková jako loni, kdy jsme to dotáhli až k bronzu a přivezli jsme medaili po deseti letech. To bylo příjemné," vzpomínal na zisk cenného kovu, k němuž přispěl ještě jako generální manažer, ale v září z rodinných důvodů skončil.

Vedle výsledku, jímž bylo až osmé místo a prohra se všemi těžkými soupeři, se mu nelíbily ani předvedené výkony. „Nejvíc alarmující byl herní projev, který nebyl dobrý. Je to vztyčený prst před domácím mistrovstvím světa v Praze. Potřebujeme na šampionát zapomenout a hodně rychle se zlepšit," upozornil Nedvěd.

Do dobré nálady ho však rychle dostala poznámka bývalého fotbalisty a glosátora Petra Švancary na jeho rozcuchané háro. „To jsem tady ještě neviděl. Za 211 dílů. To už to lepší mají tady kluci," ukázal sarkastický Švancara směrem k holohlavému fotbalovému duu Jaroslav Veselý a František Čupr. „Nechám se inspirovat. Ale přijel jsem na motorce," vymlouval se rozesmátý Nedvěd

V rozjařeném duchu odpovídal i na otázku, jestli by ho lákal návrat do pozice generálního manažera. „Já si myslím, že je čas," smál se dál Nedvěd. „Doufám, že to Lojza sleduje," vtipkoval směrem k prezidentovi Českého svazu ledního hokeje Aloisi Hadamczikovi.

Ve stejné roli působil u národního týmu v sezoně 2016/2017 i Ručinský. „Už jsem si to prožil, na mě už nic nečeká. Jsem absolutně v pohodě, budu fandit, ale to je všechno," reagoval vážným tónem. „No tak, Martine," přemlouval ho ze srandy Nedvěd. „Já jsem si stoprocentně jistý, že se mnou by tu roli vzal," dodal se širokým úsměvem.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko