Hlavní obsah

Hadamczik o Jalonenově budoucnosti: Musí mě přesvědčit, že v Praze budeme hrát lepší hokej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po bronzu přišlo kruté vystřízlivění. Historický propadák na právě skončeném mistrovství světa probudil českou hokejovou veřejnost. Češi na šampionátu v Tampere a Rize obsadili osmé místo a nabízí se otázka, jestli by příští rok na domácím turnaji v Praze měl tým nadále vést finský kouč Kari Jalonen. „Musí mě přesvědčit, že budeme hrát lépe než na tomto MS, nebo lépe než jsme hráli v některých zápasech na šampionátu předchozím,“ uvedl šéf Českého hokeje Alois Hadamzcik k budoucnosti realizačního týmu v pořadu PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz.

Budeme chtít od Jalonena slyšet, jakou hrou se chce prezentovat v Praze, prozrazuje HadamczikVideo: Sport.cz

 
Článek

Budoucnost finského trenéra byla jedním z hlavních témat speciálního dílu pořadu PŘÍKLEP EXTRA s experty Martinem Kézrem a Robertem Sárou. „Co se bude dít 8. června na Výkonném výboru? Bude diskuze nad setrváním současného realizačního týmu reprezentace? Bude se o tom případně hlasovat?" létaly v pořadu dotazy od čtenářů Sport.cz. „Existuje plán B?" doplnil otázku šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr.

„Bylo by ode mě nefér, kdybych dopředu říkal nějaké prognózy. „Vždy, a i v minulosti už od dob Karla Guta to tak bylo, že trenéři mají povinnost přinést analýzu k mistrovství. Ať už bylo MS dobré, nebo špatné," nastiňuje Hadamczik další postup.

„Od realizačního týmu budeme chtít také slyšet jak dál a co očekává od nadcházejícího MS v Praze," dodal šéf Českého hokeje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinále MS USA - ČeskoVideo: Česká televize

Moderátor pořadu Jan Homolka předpokládá, že hokejová veřejnost a ani funkcionáři zodpovědní za český hokej nechtějí na domácím šampionátů sledovat výkony, které české reprezentaci vynesly osmou příčku z MS, tedy nejhorší umístění v historii.

„Kari Jalonen musí říct, jestli chce změnit styl nebo ten styl hokeje přizpůsobit a tohle musí říct Výkonnému výboru... Já se nezříkám zodpovědnosti, ale pravomoci ohledně osudu realizačního týmu má 11 lidí. Těchto 11 lidí musí objektivně rozhodnout," uvedl Hadamczik.

Redaktor Robert Sára požádal Hadamzcika o vysvětlení jeho výroku, že Výkonný výbor chce po Jalonenovi změnu herního stylu. „Výkonný výbor ještě neřekl vůbec nic. Ale já jako trenér a prezident svazu se ptám sám sebe. Můžeme se stylem, kdy málo bruslíme, uspět v Praze? My se chceme ptát Jalonena, co přidá do stylu, abychom byli agresivnější a abychom toho soupeře chtěli porazit," vysvětlil šéf svazu, jaké otázky v něm herní styl nároďáku pod finským koučem vyvolává.

Šéf svazu zároveň odmítl, že by Jalonenovi kdykoliv mluvil do složení týmu. „Mně nikdy nikdo nenařizoval, jakého hráče mám vzít," narážel Hadamczik na své působení v roli trenéra národního týmu mezi lety 2005-2008 a 2010-2013. „My jsme do toho Jalonenovi také nemluvili," dodal trojnásobný medailista z MS v roli kouče.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kanada - ČeskoVideo: Česká televize

„Jalonen mě musí přesvědčit, že budeme hrát lépe než na tomto MS, nebo lépe, než jsme hráli v některých zápasech na šampionátu předchozím," uvedl Hadamzcik směrem k Výkonnému výboru, který se uskuteční příští týden.

Co dalšího zaznělo v pořadu PŘÍKLEP EXTRA s prezidentem Českého hokeje Aloisem Hadamczikem?

PŘÍKLEP EXTRA: s šéfem Českého hokeje Aloisem HadamczikemVideo: Sport.cz

Reklama