Hlavní obsah

Nedůstojná fraška s Jalonenem? Hadamczik se brání: Za sebe mám jasno, rozhodne se 29. června

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodnutí, jestli Kari Jalonen setrvá ve funkci trenéra české hokejové reprezentace i v příští sezoně zakončené domácím MS v Praze, či bude i se svým realizačním týmem odvolán rok před koncem smlouvy, padne ve čtvrtek 29. června. Tedy v den, kdy bude rovněž vyhlášen vítěz ankety Zlatá hokejka pro nejlepšího českého hráče uplynulé sezony. Na Twitteru o tom v den svých 71. narozenin informoval prezident svazu Alois Hadamczik.

O kouči Jalonenovi zatím nerozhodnuto. Výkonný výbor si nechá vypracovat zprávu. Chce vizi pro MS 2024Video: Sport.cz

 
Článek

Půjde tak už o třetí zasedání výkonného výboru během pouhých tří týdnů. To první proběhlo 8. června a byl na něm přítomen i Jalonen, jenž 11 členům výkonného výboru předkládal analýzu neúspěšného MS v Tampere a Rize (8. místo bylo nejhorším umístěním Česka v historii) a zodpovídal jejich dotazy.

Příliš přesvědčivý však nebyl, a tak dostal za úkol vypracovat spolu s generálním manažerem národního týmu Martinem Havlátem koncepci a vizi, jak by se měl měla reprezentace prezentovat na šampionátu v Praze.

„Výkonný výbor se dokumentem zabýval na svém pondělním zasedání a jednohlasně konstatoval, že předložená koncepce není uspokojivá," oznámil svaz. Rozhodnutí o Jalonenově osudu přesto nevyřkl.

A schytává za to od fanoušků i bývalých či současných hráčů kritiku, že jde o nedůstojnou frašku.

Hadamczik odmítá tvrzení, že na vině je on. „Hokej řídí kolektivní orgán. Výkonný výbor tvoří 11 členů, devět z nich si v minulém období vybralo Kariho Jalonena," připomíná Hadamczik, že po loňských únorových ZOH v Pekingu, kdy Jalonen nahradil u reprezentačního kormidla Filipa Pešána, hokejovému svazu ještě šéfoval Tomáš Král.

Za mantinelem: O Hadamczikově kritice, netradičním řešení a Jalonenovi v kleštíchVideo: Sport.cz

„Od neúspěšného MS (v Tampere a Rize) mám za sebe jasno. Rozhodnutí, kdo bude trénovat na MS v Česku, padne 29. června," dodal Hadamczik.

Pokud by byl Jalonen výkonným výborem odvolán, horkým favoritem na post jeho nástupce je Radim Rulík, současný kouč reprezentační dvacítky.

Reklama

  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán