Hlavní obsah

O Jalonenovi stále nerozhodnuto. Indicie však napovídají, že bude odvolán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani po dalším zasedání výkonného výboru Českého hokeje není stále jasné, jestli Kari Jalonen zůstane trenérem české reprezentace. Podle dostupných zpráv a indicií se však jako pravděpodobnější jeví varianta, že třiašedesátiletý stratég bude odvolán a tuzemská hokejová generalita bude před nadcházejícím domácím světovým šampionátem hledat nového kouče i celý realizační tým.

Budeme chtít od Jalonena slyšet, jakou hrou se chce prezentovat v Praze, prozrazuje HadamczikVideo: Sport.cz

 
Článek

Když se výkonný výbor naposledy sešel 8. června po nepovedeném MS v Rize a Tampere, které pro český nároďák skončilo osmým místem; nejhorším umístěním v dějinách; dostal Jalonen spolu s generálním manažerem Martinem Havlátem za úkol sepsat podrobnou zprávu o vizích pro pražské MS 2024.

Prezident svazu Alois Hadamczik a celý 11členný výkonný výbor, který o Jalonenově budoucnosti rozhoduje, chtěli mít z detailní zprávy jistoty, že hokej v podání reprezentace by byl na šampionátu v Praze živější a s daleko lepším pohybem než před pár týdny v Rize a Tampere.

Robert Reichel a Slavomír Lener o kouči Jalonenovi u národního týmu. Konečně máme hráče a na MS je nevezmemeVideo: Sport.cz

Jenže této jistoty se Hadamczikovi a spol. zjevně nedostalo.

„Realizační tým reprezentace předložil dle předchozí dohody výkonnému výboru Českého hokeje svou vizi a koncepci pro mistrovství světa 2024. Výkonný výbor se dokumentem zabýval na svém pondělním zasedání a jednohlasně konstatoval, že předložená koncepce není uspokojivá," uvedl tiskový mluvčí hokejové reprezentace Ondřej Kalát ve zprávě pro média.

Členové výkonného výboru zároveň stanovili jednotlivé kroky, kterými se budou v následujících dnech zabývat. V nejbližší době pak rozhodnou o finálním složení realizačního týmu národního týmu pro nadcházející sezonu.

Za mantinelem: O Hadamczikově kritice, netradičním řešení a Jalonenovi v kleštíchVideo: Sport.cz

„Vzhledem k tomu, že jde o domácí hokejové mistrovství světa, což je pro české sportovní fanoušky největší akce roku 2024, nechceme se unáhlit a chceme učinit to nejlepší a nejsmysluplnější rozhodnutí," prohlásil Hadamczik.

A tak není vyloučené, že svaz se svoláním tiskové konference o verdiktu s Jalonenem vyčkává na moment, až za něj bude mít domluveného nástupce. V kuloárech se přetřásá zejména jméno Radima Rulíka, který po vyhazovu v Pardubicích nadále zůstává koučem reprezentační dvacítky.

Pokud by byl Jalonen odvolán, svaz by mu musel vyplatit odstupné, jelikož smlouvu podepsal právě až do domácího MS.

Reklama

  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán