Hlavní obsah

Ty krávo, to je komedie! Voráček a další hokejisté kroutí hlavami, jak Hadamczik a spol. řeší Jalonena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po necelých dvou týdnech se v pondělí jedenáct členů výkonného výboru hokejového svazu v čele s jeho prezidentem Aloisem Hadamczikem znovu sešlo, aby řešilo budoucnost Kariho Jalonena u reprezentace. Výsledek? Stejný jako 8. června. Tedy žádný. Třiašedesátiletý Fin sice i nadále zůstává hlavním koučem nároďáku, spíše se ale jeví pouze jako otázka času, kdy dojde k jeho odvolání.

O kouči Jalonenovi zatím nerozhodnuto. Výkonný výbor si nechá vypracovat zprávu. Chce vizi pro MS 2024Video: Sport.cz

 
Článek

Mezi hokejovými fanoušky už začíná převládat názor, že jde o nedůstojnou šarádu. A nejen mezi nimi. Hlavou kroutí i bývalí hráči či stále reprezentační útočník Jakub Voráček.

Hadamczik a spol. si sice před necelými dvěma týdny vyžádali od Jalonena a generálního manažera reprezentace Martina Havláta sepsání obsáhlé zprávy obsahující vize pro domácí MS 2024, když jim byla předložena, rozhodnutí o Jalonenovi stejně nepadlo.

Robert Reichel a Slavomír Lener o kouči Jalonenovi u národního týmu. Konečně máme hráče a na MS je nevezmemeVideo: Sport.cz

Výkonný výbor uvedl, že se jednohlasně shodl, že předložená koncepce není uspokojivá. „Vzhledem k tomu, že jde o domácí hokejové mistrovství světa, což je pro české sportovní fanoušky největší akce roku 2024, nechceme se unáhlit a chceme učinit to nejlepší a nejsmysluplnější rozhodnutí," prohlásil Hadamczik s tím, že o složení realizačního týmu bude rozhodnuto v nejbližší době.

„Ty krávo, to je komedie," nevěřícně glosoval na Twitteru telenovelu „Co s Jalonenem?" Jakub Voráček, jenž pod současným šéfem svazu Aloisem Hadamczikem reprezentoval na MS 2011 a 2013 a rovněž na ZOH 2014 v Soči.

Voráček však není jediný, kdo se pozastavuje nad tím, jak tuzemská hokejová generalita řeší Jalonenovu budoucnost. „Lojza bude vždycky Lojza, ostuda," napsal bývalý útočník a dnes hokejový expert O2 TV Sport Jiří Tlustý. I on zažil pod Hadamczikem šampionát před deseti lety, nutno ale přiznat, že k současnému šéfovi svazu cítí antipatie delší dobu.

„Já jako nechci nic říkat, ale... Já jsem vám to říkal," přidal se Tlustého kolega z O2 TV Sport a rovněž bývalý útočník Jakub Koreis.

Reklama