Hlavní obsah

Nejkrásnější dárek, který jsem kdy dostal, rozplýval se oslavenec Pavlát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dva zápasy turnaje Karjala sledoval jen ze střídačky. Když však proti Švýcarům dostal plzeňský brankář Dominik Pavlát šanci, nemohl si počínat lépe. Den po svých čtyřiadvacátých narozeninách ve druhém zápase za nároďák vychytal svou první nulu, když lapil všech 26 střel soupeře.

Sestřih utkání turnaje Karjala Česko-ŠvýcarskoVideo: Český hokej

 
Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem českého týmu.

Lepší dárek jste si nemohl dát, že?

Je to zatím nejkrásnější dárek, který jsem kdy dostal. Asi bych se nezlobil mít narozeniny víckrát do roka, kdyby to pak mělo na ledě vypadat takhle.

Byl jste před zápasem nervózní?

Trošku nervózní jsem byl. Vždyť předtím jsem chytal jen v dubnu Euro Hockey Challenge v Německu, což je spíš takový přátelák. Tohle byl větší turnaj. Na ledě během zápasu už jsem ale na nervozitu zapomněl. Soustředil jsem se na sebe. Na každý puk a situaci, která přišla. A do druhé třetiny už jsem nastupoval jako v extralize s čistou hlavou.

Foto: Emmi Korhonen, ČTK/AP

Český gólman Dominik Pavlát v duelu se Švýcarskem.

Jak těžký duel to byl?

Byl náročný hlavně na koncentraci. Věděl jsem, že může rozhodnout každá chyba. I když jsme jich pár udělali, naštěstí jsme neinkasovali.

A pět vteřin před koncem třetí třetiny jste vytasil parádní zákrok proti zcela osamocenému kapitánovi Thürkaufovi…

Nebyl ale nejtěžší, protože mi stačilo si jen kleknout a doufat, že mě trefí. V první třetině tam Švýcaři měli nebezpečné přečíslení, ve druhé a třetí mě dvakrát zachránily tyčky. Štěstí prostě potřebujete.

Přestože jste odchytal jen jeden zápas, jak na vás tým na Karjale působil?

Neskutečným způsobem, jsem moc rád, jak nám turnaj vyšel jako týmu a že i já jsem pomohl k poslední výhře. Hlavně bych chtěl říct, že jsme byli skvělá parta. Fungovalo nám to i mimo led a to byl hlavní klíč k úspěchu. Protože pak to šlape i na ledě.

Reklama

  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán