Hlavní obsah

Němeček si bude gól pamatovat do konce života, pro Hrubce jsou nejhorší ty nahlášené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Puk, kterým dosáhl premiérové reprezentační branky, pro Davida Němečka hned schoval spoluhráč z klubu Vladimír Sobotka. „Slíbil mi, že ho budu mít po utkání připravený v kabině,“ říkal 27letý obránce, jenž poprvé v českém dresu skóroval až při čtrnáctém utkání.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Šimon Hrubec likviduje střelu Martina Gernáta

Článek

„Nejsem žádný střelec, ale vzniklo přečíslení, podpořil jsem útok a Vláďa Sobotka mě parádně našel v prostoru, kde jsem byl najetý a už stačilo přivřít oči, vystřelit a padlo to tam. Byl to skvělý pocit. Něco, co si člověk bude pamatovat do konce života," prohlásil Němeček.

„Vstoupili jsme do zápasu dobře, vytvořili jsme si nějaké šance a jak tam hned spadly dva góly, dodaly sebevědomí. Ale Slováci po nás docela aktivně chodili, narušovali nám rozehrávku, takže to nebyl vůbec jednoduchý zápas," hodnotil Němeček čtvrteční výhru 5:1.

Kdo bude chytat za Česko na mistrovství světa? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Ale tím, že jsme hodně rychle vedli 2:0, tak se klid přenesl na naši stranu," doplnil hokejista, jenž si zahrál MS do 18 i 20 let, ale na šampionátu dospělých ještě nikdy nebyl. „Tak daleko nekoukám. Uvědomuju si velkou konkurenci v obraně, řada kluků se teprve připojí," naznačuje.

Navíc už příští týden dorazí i mladíčci ze zámoří David Jiříček se Stanislavem Svozilem. „Národní tým se takhle v poslední fázi přípravy na šampionát obměňuje každý rok. Nezbývá nic jiného než hrát nejlépe, jak umím, a věřit, že díky dobrým výkonům tady vydržím co nejdéle," doufal Němeček, že jej nezasáhne škrt v kádru, který přijde po páteční odvetě se Slováky na ledě v Porubě.

Daleko pevnější místo v sestavě má brankář Šimon Hrubec, jenž dostane druhou příležitost ve dvou dnech a kouč jej zjevně testuje směrem k MS. První zápas se Slováky odchytal parádně, předvedl 32 úspěšných zákroků a kapituloval jen z hole Cehlárika. „Nahlášené góly jsou nejhorší," přiznal Hrubec, že mu slovenský útočník, někdejší spoluhráč z Omsku, ještě před utkáním sděloval, ať počítá s tím, že ho překoná.

Přesně to se stalo. „Ptal se mě, jestli budu chytat, že by mi dal zase gólíka. Tak jsem mu napsal, že je to velmi citlivá informace, která se nesmí sdělovat. Ať si počká a uvidí, jenže nakonec mi ho tam skutečně fouknul," prohlásil český gólman.

Reklama