Hlavní obsah

Česko - Slovensko 5:1Hokejisté zůstávají při chuti, Slovákům nadělili v Porubě pět gólů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od začátku si šli za vítězstvím i z třetího přípravného zápasu před mistrovstvím světa. Čeští hokejisté na ledě v Porubě zdolali Slovensko 5:1. Soupeři nebyla nic platná střelecká převaha, gólově se o jeho skalp zasloužil hned dvakrát Jakub Flek. Vedle něj skórovali také Michal Kempný, David Němeček a Ondřej Beránek.

PŘÍKLEP s brankářem Šimonem HrubcemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Výrazně k výsledku přispěl 32 úspěšnými zásahy i spolehlivě chytající Šimon Hrubec. V letošním Euro Hockey Challenge jsou tak svěřenci Kariho Jalonena zatím stoprocentně úspěšní, odveta se Slováky je čeká znovu v Ostravě v pátek od 17.10 h.

Národní tým začal s podobnou chutí jako minulý týden v Německu a už po 71 vteřinách vedl, když Kempným od modré čáry nahozený puk tečoval do slovenské sítě Flek. V první třetině domácí vyprodukovali jen pět střel, hned dvě z nich ale dostali za Tomka.

Reprezentanti těžili z lepšího bruslení a stupňovaného tempa hry a nejaktivnější z obránců Kempný se z kruhu ve 12. minutě trefil nad lapačku gólmana.

Slováci v sestavě s osmi krajánky z české extraligy se nedokázali prosadit dobře proti fungující obraně národního týmu, za níž chytal spolehlivě Hrubec. Šanci na zvýšení náskoku v podobě 66 sekund trvající přesilovky pět na tři ale domácí hráči nevyužili.

Ve 24. minutě si slovenský gólman poradil s Lencovou dorážkou a Beránek poslal následně puk do branky rukou, takže gól nemohl platit.

Až premiérová trefa Němečka při 14. utkání v reprezentačním dresu přinesla změnu skóre, po přečíslení se ujala střela zápěstím sparťanského obránce.

Třígólový náskok českého mužstva neohrozilo ani oslabení, na Hrubce nevyzrál v šanci bekhendovým zakončením Pánik. Na druhé straně dal o sobě vědět kapitán Smejkal, také jeho slibná příležitost zůstala nevyužita.

Český gólman vytěsnil i střelu Holešinského a dorážku Tamášiho, o čistý štít přišel po 28 sekundách závěrečného dějství. Pánik vystihl chybnou rozehrávku českého týmu v obranném pásmu a našel volného Cehlárika, který forhendovým zakončením skóroval.

Odpovědět mohl z úniku Tomášek, ale nezakončil přesně. Až v 53. minutě po kombinaci Lence s Černochem dotlačil puk za Tomka Beránek. Slováci sáhli vzápětí při Chlapíkově vyloučení k power play, ale bez efektu.

Výsledku dal definitivní podobu 10 sekund před koncem do prázdné branky Flek a vylepšil svou bilanci z posledních čtyř reprezentačních duelů na šest gólů.

Euro Hockey Challenge v Ostravě:
Česko - Slovensko 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Flek (Kempný), 12. Kempný (Horák), 26. Němeček (Sobotka), 53. O. Beránek (Černoch, Lenc), 60. Flek - 41. Cehlárik (Pánik). Rozhodčí: Šír, Cabák - Hlavatý, Rožánek (všichni ČR). Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 2248.
Česko: Hrubec - Zámorský, Ščotka, Kundrátek, Kempný, Kučeřík, Němeček, Pýcha, Moravčík - Chlapík, M. Špaček, Smejkal - Tomášek, R. Horák, Flek - H. Zohorna, Sobotka, Hrabík - O. Beránek, Černoch, Lenc - od 41. navíc Horký. Trenér: Kari Jalonen.
Slovensko: M. Tomek - M. Ivan, Gernát, Golian, Beňo, Jánošík, Gachulinec, Gajdoš - Pánik, Hrivík, Cehlárik - Holešinský, M. Sukeľ, Kudrna - Lantoši, Tamáši, Takáč - Petráš, Čacho, Lunter - Faško-Rudáš. Trenér: Craig Ramsay.

Reklama