Hlavní obsah

O Hadamczikově kritice, netradičním řešení a Jalonenovi v kleštích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zůstane Kari Jalonen trenérem české reprezentace, nebo od ní bude rok před vypršením kontraktu odvolán? Výkonný výbor Českého hokeje o tom na čtvrtečním jednání nerozhodl, místo toho zaúkoloval generálního manažera Martina Havláta, aby s realizačním týmem písemně zpracoval vizi pro domácí MS 2024. Co stojí za tímto netradičním řešením a rovněž pozadí celé situace rozebírají v novém díle podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor.

Za mantinelem: O Hadamczikově kritice, netradičním řešení a Jalonenovi v kleštíchVideo: Sport.cz

 
Článek

Jisté je, že svým hodinu a půl dlouhým projevem, v němž odpovídal i na dotazy členů výkonného výboru, Jalonen Hadamczika a spol. ve čtvrtek nepřesvědčil. Kdyby ano, ve funkci by jej podrželi.

Hadamczik a celý 11členný výkonný výbor chtějí mít z detailní zprávy jistoty, že hokej v podání reprezentace vedené Jalonenem by byl na šampionátu v Praze živější a s daleko lepším pohybem než před pár týdny v Rize a Tampere.

O kouči Jalonenovi zatím nerozhodnuto. Výkonný výbor si nechá vypracovat zprávu. Chce vizi pro MS 2024Video: Sport.cz

„Aby trenér výkonnému výboru sliboval, jaký bude hrát hokej, mi v celé záležitosti přijde to nejvíc postavené na hlavu. V podstatě totiž hraješ takový hokej, jaký ti umožňují hráči, jejich forma a aktuální stav," míní Kézr.

Škvor soudí, že za vypracováním vize může stát i snaha hokejové generality získat víc času pro případné jednání s nástupcem Jalonena, pokud by výkonný výbor našel odvahu se s finským stratégem předčasně rozloučit.

„Papír snese všechno. Jestli je Kari Jalonen chytrý člověk; a on jím bezpochyby je; tak spolu s Martinem Havlátem do zprávy napíšou přesně to, co chce Alois Hadamczik slyšet. A přehodí tím zodpovědnost a míč na stranu Hadamczika a výkonného výboru. A bude moct říct: Já jsem splnil, co jste chtěli, a garantuju, že budeme hrát ofenzivní hokej. Slibem nezarmoutíš," prohlásil Škvor.

Budeme chtít od Jalonena slyšet, jakou hrou se chce prezentovat v Praze, prozrazuje HadamczikVideo: Sport.cz

Proč se Jalonen rozhodl zbavit videotrenéra a krajana Fredrika Norreny? Má svaz připravenou případnou náhradu za Jalonena? A kdyby si vyhlédl Radima Rulíka, mohlo by fungovat jeho pokračování u reprezentační dvacítky? Nejen na tyto otázky se snaží dát odpovědi nový díl pořadu za Mantinelem.

Reklama