Hlavní obsah

O startu hokejistů Hronka a Nováka rozhodne v Helsinkách hygiena

Praha
Aktualizováno

Testování českých hokejistů v Helsinkách před turnajem Karjala ukázalo hraniční hodnoty nákazy covidem-19 u obránce Filipa Hronka z Hradce Králové a útočníka Pavla Nováka z Litoměřic. Oba hráči zůstali v hotelu Radisson Blue Seaside a o jejich startu na turnaji rozhodnou finští hygienici. ČTK to řekl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Jan Vavřina/Mountfield HK

Obránce Filip Hronek zatím neví, jestli bude moci za národní tým nastoupit

Článek

"Řeší se, jestli už hráči covid-19 prodělali a mají už protilátky, nebo jestli se jedná o aktivní vzorky. Od toho se bude odvíjet další postup," řekl Zikmund.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána se sešli v Helsinkách v pondělí. Ve finské metropoli, kam hráči odcestovali už s prvním negativním testem, po příletu podstoupili druhý test a v izolaci na pokojích čekali na výsledky. Hronek s Novákem byli ve skupině 12 hokejistů, kteří spolu s realizačním týmem cestovali z Prahy.

Obránce Vojtěch Mozík z Färjestadu s útočníkem Janem Ordošem z Oskarshamnu se připojili k týmu poté, co přiletěli charterem se švédskou reprezentaci. Jedenáctka zástupců finské ligy přicestovala po vlastní ose a stejně jako čtveřice hokejistů z Kontinentální ligy se připojila k mužstvu večer.

Hronek ani Novák na trénink nemohli

Třiadvacetiletý Hronek z Detroitu je hlavní hvězdou týmu. Nejlepší obránce a člen All Star týmu loňského mistrovství světa v současnosti vypomáhá Hradci Králové v extralize. Ve výběru je jediným zástupcem z NHL, který hraje v Evropě před startem zámořské ligy, odloženým pravděpodobně na začátek ledna. Osmnáctiletý Novák je jedním z deseti zástupců reprezentace do 20 let a dvanácti nováčků v nominaci.

Oba se nemohli zúčastnit dnešního úvodního ranního tréninku v Helsinkách. Další má tým na programu od 16:10 SEČ. Dvakrát bude trénovat v Hartwall Areně i ve středu.

Ve čtvrtek ve 13:30 vstoupí do prvního turnaje série Euro Hockey Tour v sezoně duelem se Švédskem. O dva dny později od 16:30 nastoupí proti domácímu Finsku a v neděli od 12:30 proti Rusku.

Reklama

Související témata: