Hlavní obsah

Obrovská euforie, takovou atmosféru jsme nikde nezažili, děkují čeští hokejisté fanouškům v Břeclavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že v letních měsících zajímá hokej jen hrstku nadšenců? Probíhající zápolení reprezentačních osmnáctek na Hlinka Gretzky Cup dokazuje opak. Turnaj v Břeclavi a Trenčíně fanoušky láká, na zápasy Česka a Slovenska chodí nejvyšší návštěvy za posledních několik ročníků. Vstupné na jeden zápas vyjde na stovku, děti do 12 let s platícím doprovodem jdou zdarma.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanoušci na stadionu v Břeclavi během utkání české hokejové osmnáctky s Německem.

Článek

Když svěřenci kouče Davida Čermáka na úvod turnaje senzačně porazili USA, vidělo to přímo na stadionu 2200 diváků. Následně proti Němcům se návštěvnost ještě o dvě stovky zvýšila, aby na derniéru ve skupině proti Švédsku dorazily více než tři tisícovky příznivců.

To se na stadionu v Břeclavi s kapacitou pro 4039 diváků na Hlinkovi naposledy podařilo ve finále roku 2017, v němž Češi podlehli Kanadě.

Hráči současného výběru si atmosféru pochvalují. „Euforie to je obrovská, nikdy jsem takovou atmosféru nezažil, Navíc fandí každou sekundu, jsou opravdu výborní," děkuje obránce Jakub Fibigr.

„Je to parádní. Hlavně pro kluky, kteří na takovou diváckou kulisu nejsou zvyklí, je to určitě skvělý pocit," přidává se Čermák a věří, že na páteční semifinále proti Finsku (od 19:00, přímý přenos na Sport.cz) bude vyprodáno, nebo zůstane volných jen pár míst v hledišti.

Letošní divácký rekord drží zápas Slováků s Kanadou v Trenčíně se 4149 diváky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.