Hlavní obsah

Odvolaný Pešán se hájí: Problémem českého hokeje nejsem jen já

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výkonný výbor Českého hokeje ve čtvrtek jednomyslně odvolal celý trenérský štáb v čele s hlavním koučem Filipem Pešánem. Po historickém propadáku národního týmu na olympiádě v Pekingu se zřejmě ani nic jiného neočekávalo. Překvapením je však setrvání Petra Nedvěda v pozici generálního manažera. Kouč Pešán se ke svému konci u reprezentace vyjádřil následně na sociálních sítích.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Pešán skončil na střídačce hokejové reprezentace. Výkonný výbor svazu ho ve čtvrtek odvolal z funkce i s asistenty.

Článek

Historický výbuch národního mužstva na olympijských hrách v Pekingu, kde skončil až na devátém místě, jen potvrdil, v jak tristním stavu se český hokej nachází. Výkonný výbor svazu se rozhodl začít jednat. Na svém čtvrtečním zasedání jednomyslně odvolal celý realizační tým, včetně asistentů Martina Straky, Jaroslava Špačka a trenéra brankářů Zdeňka Orcta.

Za neúspěch zaplatil svou "hlavou" hlavní kouč Filip Pešán, jenž následně vše okomentoval na sociálních sítích. „Tak mám za sebou neúspěšné MS a neúspěšnou olympiádu," ozval se fanouškům skrze svůj Twitter s tím, že přijímá fakt, že byl odvolán.

Zároveň se však brání. „Myslím, že problém českého hokeje je ještě někde jinde, než jen v Pešánovi," říká. Přiznává ale, že se samozřejmě může plést. V komentářích se našlo i pár jeho zastánců. „Za úpadek českého hokeje jako kouč nemůžete. Přeji Vám hodně štěstí a úspěchů v další štaci, třeba znova i v repre," píše mu například jeden z fanoušků.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká hokejová reprezentace (@narodnitym)

Pešán také uvedl, že v náročné covidové době pro něj bylo těžké soustředit se jen na hokej. „Byl to extrémně náročný covidový rok a půl, kdy jsem řešil covid daleko víc než hokej..." napsal. S touto „obhajobou" ale fanoušci nesouhlasí. „Covid za výsledky nemůže, všichni měli podmínky stejné," rozporují Pešánovo tvrzení příznivci.

Výkonný výbor odvolal trenéra Filipa Pešána. Kdo ho nahradí? Koho má v hledáčku Petr Nedvěd?Video: Sport.cz

Bývalý kouč Liberce na závěr vzkazu popřál svému nástupci daleko více štěstí, než měl při působení u národního týmu on sám.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko