Hlavní obsah

Oslava Nagana s Jágrem na ledě, Slováci chtějí vyrukovat s obrem Chárou

Bude to oslava čtvrtstoletí od slavného naganského triumfu, leč z tehdejší národních hrdinů je zatím potvrzené jen trio „statečných", které se objeví přímo na ledě. Nicméně Jaromíra Jágra, Roberta Reichla a Libora Procházku má 10. února 2023 v O2 Areně v zápase českých a slovenských legend koučovat hned pětice jejich zlatých parťáků. A tak – zvlášť když se k tomu přidá nabitá sestava Slováků – to v Praze bude tuze vybraná hokejová sešlost.

Výročí Nagana připomene v únoru zápas českých a slovenských hokejových legendVideo: Sport.cz

 
Článek

„Rád bych si zahrál, ale moje zdraví mi to nedovoluje. Mám vyhřezlou ploténku, takže zůstanu jen střídačce," přiznal Martin Ručinský, jehož trenérskými kolegy budou ještě Martin Straka, Jaroslav Špaček, Josef Beránek a Pavel Patera. „Bolí mě záda, nemůžu hrát ani tenis, který miluji. Musel bych celý leden trénovat, protože nejde z fleku hrát takový zápas. Dva a půl roku jsem nebyl na ledě, jen jsem si v létě zahrál na rozlučce Franty Lukeše a Viktora Hübla, kde jsem si záda zase pochroumal. Ale je šílené, jak ten čas letí a že už je to od Nagana 25 let."

I přes absenci hokejového elegána, přes chybějícího nepřekonatelného Dominátora v brance či střelce zlatého gólu Petra Svobody se v únoru chystá slušná podívaná. V týmu českých legend bude Patrik Eliáš, Petr Nedvěd, David Výborný, Petr Klíma či Jan Hlaváč.

A jelikož bude utkání i odvetou za nedávný obdobný mač v Bratislavě, který Češi vyhráli 5:4, chystají Slováci nadupanou soupisku. Ľubomír Višňovský dává dohromady tým, v němž se objeví Mariánové Hossa a Gáborík, Richard Zedník, Žigmund Pálffy a v jednání jsou i Peter Bondra a Zdeno Chára.

„V Bratislavě to bylo vyhrocené a mělo to náboj. Teď to chceme Čechům vrátit," slibuje Višňovský. A Ručinský, který i v Bratislavě stál na střídačce, souhlasně přikyvuje. „Hrál se normální hokej, což je dobře, protože lidi, co se přijdou podívat, nechtějí vidět pár hokejových důchodců, co se tam plouží a jen strkají do puku."

Vstupenky na duel jsou od úterý v prodeji a stojí 790 až 2 990 korun.

Reklama