Hlavní obsah

Ostré reakce na Hadamczika. Zklamání hned v prvním rozhovoru, stěžuje si Hrdina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelý týden po svém zvolení do čela hokejového svazu už Alois Hadamczik stihl pořádně rozproudit emoce v tuzemském sportovním prostředí. V exkluzivním rozhovoru pro Sport.cz se totiž vyjádřil, že je proti možnému vyřazení hokejistů působících v KHL z národního týmu, jako se tomu stalo ve Švédsku či Finsku. „Potřebujeme každého dobrého hráče, a jestli jde dotyčný radši za penězi, a jde tam rád, je to jeho věc. Když bude mít patřičnou výkonnost, aby ho trenér reprezentace mohl nominovat, vůbec nic proti tomu nemám,“ uvádí někdejší kouč národního mužstva.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Nový prezident Českého hokeje Alois Hadamczik.

Článek

A reakce z hokejové veřejnosti na sebe nenechaly dlouho čekat. „Je smutné, že tenhle lapsus nového prezidenta ČSLH bude muset znovu korigovat Kari Jalonen, který hráče z KHL nominovat nebude. Vypadá to, že se od Finů budeme muset naučit víc než jen kompaktní herní systém," píše na Twitteru Robert Záruba, komentátor České televize.

„Robíku, to se mi snad zdá, jak to ten Lojza dovede pos... hned v prvním rozhovoru...Místo naděje pro mě první zklamání," reaguje Jiří Hrdina, bývalý hokejista a momentálně skaut Dallasu v NHL.

„Už to začíná. Vybarvuje se hned na začátku," komentuje výrok 70letého funkcionáře Jakub Koreis. Bývalý hokejista, který momentálně působí jako expert O2 TV Sport, na svém účtu opakovaně řeší problematiku působení hokejistů v KHL. „Jenom doufám, že si kluby napříč Evropou uvědomí, jak velkej lidskej odpad jsou hráči, který teď podepisujou v Rusku a už se jich v budoucnu ani nedotknou," nebere si servítky Koreis.

Hadamczik se v rozhovoru zastal Rudolfa Červeného, který by podle dosavadních informací měl příští ročník odehrát za Vladivostok. „On ale nejde bojovat proti demokracii. On si přece nebere pušku a nejde střílet do Ukrajinců," říká Hadamczik.

Soudě dle reakcí na sociálních sítích navíc zaujal i dalším názorem ze zmíněného rozhovoru. „Bolí mě a mrzí, když vidím rozbombardovaná města, zabité lidi a trpící děti. Ale pak, když u nás projíždějí Ukrajinci v autech těch nejluxusnějších značek? Je zajímavé, že jsou tady, a ne doma ve válce," pronáší v interview pro Sport.cz.

Reklama