Hlavní obsah

Překupníci už začínají obchodovat se vstupenkami na domácí MS. Organizátoři před nimi varují

Praha

Dalo se to očekávat. Úterní spuštění prodeje vstupenek na domácí hokejový šampionát konaný v příštím roce v Praze a Ostravě vyvolalo mimořádný zájem mezi příznivci, na hokejové horečce se však bohužel chtějí obohatit překupníci. Lístky se ihned začaly objevovat na černém trhu, zejména na internetových burzách. Organizační výbor mistrovství světa proto důrazně apeluje na fanoušky, aby tyto lístky nekupovali.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fronty u pokladen pražské O2 areny.

Článek
Fotogalerie

Fronta na vstupenky před O2 arenou.

„Nákup vstupenek mimo oficiální prodejní místa je hodně rizikový. V případě takto zakoupených vstupenek negarantuje organizační výbor fanouškům vstup do arén," řekla Markéta Štěrbová, generální sekretářka organizačního výboru.

„Vzniklou situaci monitorujeme a upozorňujeme fanoušky, že každá vstupenka je identifikovatelná, a také existuje možnost ji zablokovat," přidává se Veronika Fáberová, bezpečnostní ředitelka organizačního výboru. Pravost vstupenek lze ověřit přes ochranné prvky, organizátoři akce je ale vzhledem k ochraně originálních vstupenek nehodlají zveřejňovat. Učinili by tak jen v extrémním případě.

Štěrbová netají rozhořčení z toho, že se na internetových aukcích začaly objevovat vstupenky na zápasy, které ještě nejsou vyprodané. Jde o pražské duely Rakouska se Švédskem (3. května), Kanady s Rakouskem (12. května), utkání Slovinska s Norskem a USA s Dánskem 8. května v Ostravě.

Smutné zjištění, přiznávají organizátoři

„V rámci stanovení cenové politiky šampionátu jsme se snažili zpřístupnit mistrovství všem, na vybraná utkání jsme zvolili opravdu lidovou cenu," říká Štěrbová s tím, že vstupenky na tato střetnutí lze pořídit už od 190 korun. „O to větší je naše zklamání, že se někteří takzvaní fanoušci snaží tyto vstupenky prodat za několikanásobně vyšší sumy. To je pro nás hodně smutné zjištění," mrzí generální sekretářku.

První den prodeje lístků přinesl nebývalý divácký zájem. Zejména o český tým, vstupenky na jeho zápasy byly prodány či rezervovány po pěti hodinách. Fanoušci, na které se nedostalo, ale ještě nemusejí věšet hlavu. Do prodeje totiž ještě můžou jít lístky, které si někdo zarezervoval, ale ve stanoveném časovém limitu je neuhradil. V únoru je pak možné, že do prodeje půjdou ty vstupenky, které jsou nyní blokované pro Mezinárodní hokejovou federaci IIHF, marketingovou společnost Infront a její partnery.

„Zároveň bychom chtěli fanouškům připomenout, že k dispozici je stále ještě několik desítek tisíc vstupenek na atraktivní zápasy," poukazuje Štěrbová, že fanoušci si ještě můžou pořídit vstupenky třeba na finále a zápas o bronz, stejně jako na další zápasy play off.

Reklama

Související témata: