Hlavní obsah

Příprava na domácí MS začne s 15 hráči. Rulík povolal tři nováčky i matadora Červenku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 2. dubna, přesně jednačtyřicet dní před startem domácího světového šampionátu, začne hokejová reprezentace první přípravný kemp před vrcholem sezony, na němž by v Praze ráda získala některou z medailí. Hlavní kouč národního týmu nominoval na kemp v Říčanech tři brankáře, pět obránců a sedm útočníků. Příprava v kompletním složení bude zahájena o týden později v Karlových Varech, kde kádr doplní další hráči a kde budou mít trenéři k dispozici už pět formací. Na západě Čech proběhnou i první dvě přípravná utkání s Německem.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér české reprezentace Radim Rulík

Článek

Z 15 nominovaných hráčů v národním týmu dosud neodehráli soutěžní zápas brankáři Lukáš Klimeš s Danielem Králem a obránce Jakub Sirota. Od začátku se bude naopak hlásit také kapitán z posledních dvou MS i ZOH v Pekingu Roman Červenka z Rapperswilu.

„Kemp v Říčanech je určen zejména pro hráče, kterým skončila sezona po základní části či předkole play off. Se všemi, které chceme nominovat, jsem mluvil a zjišťoval jsem, jak jsou na tom zdravotně a jak se cítí,“ říká Rulík s tím, že příprava v plném rozsahu odstartuje 8. dubna v Karlových Varech.

Nominace reprezentace na 1. přípravný kemp před MS

Brankáři:

Lukáš Klimeš (Vítkovice)

Dominik Frodl (Karlovy Vary)

Daniel Král (Liberec)

Obránci:

Filip Pyrochta (Mladá Boleslav)

Petr Zámorský (Plzeň)

Jakub Sirota (Olomouc)

Libor Zábranský (Ässät Pori/Fin.)

Andrej Šustr (Kolín nad Rýnem/Něm.)

Útočníci:

Roman Červenka (Rapperswil-Jona Lakers/Švýc.)

Jiří Černoch (Karlovy Vary)

Ondřej Beránek (Karlovy Vary)

Jakub Rychlovský (Liberec)

Michael Špaček (Ambrì-Piotta/Švýc.)

Jakub Flek (Brno – připojí se ve čtvrtek)

„Tréninkový kemp v Říčanech jsme do přípravy zahrnuli nově oproti původním plánům hlavně kvůli hráčům, pro které by pauza po konci klubové sezony byla moc dlouhá. Chceme, aby se udrželi v kondici a měli možnost chodit na led,“ vysvětlil Rulík.

Nominaci na přípravný kemp v Karlových Varech zveřejní na konci příštího týdne. „Máme připraveno několik variant. Počkáme, jak dopadnou některé série play off v zahraničních soutěžích, a podle toho se rozhodneme. Samozřejmě počítáme s tím, že se k nám ve Varech připojí i další kluci z české extraligy, jejichž týmy vypadly ve čtvrtfinále,“ pokračuje Rulík, jehož svěřenci budou mít v Říčanech od úterý do pátku denně jeden trénink na ledě a jeden na suchu.

Rulík uplynulé dva týdny strávil v zámoří a objížděl zápasy NHL, aby viděl v akci potenciální posily pro MS. „Sledoval jsem ale i prostřednictvím videopřenosů zápasy v Evropě na dálku. Samozřejmě je do tvorby nominace zapojen celý realizační tým. Asistenti Jirka Kalous a Tomáš Plekanec měli každý určenou jednu čtvrtfinálovou sérii, na kterou se zaměřili. Stejně tak nám pomohli i trenéři mládežnických reprezentací Patrik Augusta s Davidem Čermákem,“ popisuje Rulík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Generální manažer reprezentace Petr Nedvěd

Zároveň je v úzkém kontaktu s generálními manažery reprezentace Petrem Nedvědem a Martinem Havlátem, kteří mapují situaci v NHL a AHL. „Tam musíme v první řadě počkat na konec základních části, do té doby nelze říct nic s jistotou,“ uzavírá reprezentační kouč.

Česká hokejová reprezentace bude mít po dvojzápase proti Německu v Karlových Varech (11. a 13. dubna) na programu ještě po dvou přípravných utkáních proti Rakousku (18. dubna České Budějovice a 20. dubna Linec) a Slovensku (26. a 27. dubna v Trenčíně a Bratislavě). Generálkou na MS pak bude domácí turnaj v rámci seriálu Euro Hockey Tour na začátku května proti Finsku, Švédsku a Švýcarsku.

Do světového šampionátu vstoupí Češi v pátek 10. května proti Finsku.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko