Hlavní obsah

Přísného kouče reprezentace se hráči báli! Ale dali za něj duši, tvrdí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovská autorita, které se hokejisté stříbrné dvacítky nejspíš i trochu báli. Teď vede kouč Radim Rulík na cestě za extraligovým titulem pardubické Dynamo. „Pokud opravdu budou Pardubice mistrem, je to Trenér roku jak vyšitej," míní v pořadu Příklep šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr. „Je hodně přísný, ale i férový. Všechno, co říkal, mělo hlavu a patu. Když zvýšil hlas, dobře věděl, kdy a proč," dodává obránce stříbrné dvacítky Jiří Ticháček, hráč Kladna.

Hrozně přísný, ale férový. Stříbrný junior prozrazuje v pořadu Příklep, jak se hraje pod RulíkemVideo: Sport.cz

 
Článek

Ticháček poznal, jak tvrdá práce pod Rulíkem je. Na konci cesty ale cinkla medaile z mistrovství světa. „I na tréninku požadoval maximální nasazení. Když se mu něco nelíbilo, dal najevo, že takhle ne. Všichni jsme poslouchali. Je to obrovská autorita. Možná jsme se ho i trochu báli," prozradí obránce kladenských Rytířů.

Zkušený novinář Martin Kézr se povídání o přísnosti kouče jen usměje. Tvrdí, že právě tak to u dvacítky musí být. A také připomíná, že se Radim Rulík trenérsky učil u známého Jaroslava Holíka. „Mně se u Rulíka líbilo, že týmu vštípil nějakou filozofii a z ní neuhnul ani o píď. Trval na tom tak dlouho, až ji ti kluci přijali za svou," míní šéfredaktor Sport.cz.

Příklep s obráncem Kladna a stříbrné dvacítky Jiřím TicháčkemVideo: Sport.cz

„Mně se líbí, když jsou hráči ochotní za trenéra položit duši. A oni se ho možná báli, ale tu duši za ně položili. On jim všechno navíc férově vracel. Vzal tým v ochranu, když to bylo potřeba," naznačuje Kézr, že u reprezentační dvacítky vše fungovalo.

Ticháček zachraňoval kladenskou juniorku v druhé nejvyšší soutěži. Bylo to nepříjemné, přiznává v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Ve studiu Sport.cz rovněž zaznělo, že se Rulík při práci u reprezentační dvacítky našel. „Je zajímavé pozorovat, jak musí u Pardubic volit trošičku jiný přístup. Pokud je dovede k titulu, je to na titul trenér roku," míní Kézr.

Mladý obránce Rytířů vnímá, že se ve hře dvacítky i Pardubic objevují shodné prvky. „Pár věcí jsem si všiml a Pardubice to také dodržují. Mají v týmu hvězdy, ale hráč si nedovolí udělat zbytečnou kličku. To vštěpoval i nám, abychom se vyvarovali zbytečných ztrát," prozradí Ticháček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.