Hlavní obsah

Reprezentace už trénovala. Mašín se zapojil do přípravy, kapitánem je Červenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová reprezentace dnes v Českých Budějovicích odstartovala přípravu na prvním akci seriálu Euro Hockey Tour, turnaj Karjala. Na druhém, podvečerním tréninku se k týmu připojil i obránce Dominik Mašín, finský kouč Kari Jalonen tak měl k dispozici všech 28 nominovaných hráčů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Červenka je velikou oporou národního týmu

Článek

Bek finského Ilves Tampere vynechal dopolední trénink, neboť čekal na výsledky testu na koronavirus. Poté, co se dozvěděl, že je zdravotně v pořádku, zapojil se do přípravy. Trenér Kari Jalonen kapitánské céčko přisoudil stejně jako na MS nejzkušenějšímu hráči výběru Romanu Červenkovi.

„Domluvili jsme se s koučem na jeden turnaj a vyšlo to na Karjalu. Možná i tím, jak jsou úvodní měsíce sezony náročnější, tak jsem uvítal možnost vykročení ze stereotypu. V prosinci bude v klubu nabitější program," prozradil Červenku, jenž v dresu Rapperswillu vede bodování švýcarské ligy (4+22).

Premiérový trénink mají za sebou i tři debutanti. Sparťan David Vitouch byl hodně překvapen nominací, jeho spoluhráč Martin Jandus tomu ani nevěřil a gratulanty podezíral, že si z něj dělají legraci. „Pro mě je to určitý mezník kariéry, moc si té šance vážím," říkal 24letý obránce.

Trénink hokejové reprezentace v Českých BudějovicíchVideo: Sport.cz

Pardubický útočník Patrik Poulíček musel dokonce vysvětlit manželce, že ji při návratu z dovolené nepřijede vyzvednout na letiště, protože byl dodatečně nominován do národního týmu. „Mile nás to oba překvapilo, žena má ale pochopení a ve všem mě podporuje."

V Budvar areně absolvuje národní tým celkem čtyři tréninky, než ve čtvrtek vstoupí do prvního turnaje Euro Hockey Tour duelem se Švédy. Po pátečním leteckém přesunu do Turku se utká v sobotu s domácím Finskem a v neděli nastoupí proti Švýcarsku.

„V pondělí večer jsme měli mítink na hotelu, čekají nás ještě čtyři tréninky před zápasem. Dnes jsme se zaměřili na agresivní forčekink, chceme zase hrát hokej v pěti. Na víc není prostor, důležitější budou zápasy," prohlásil kouč.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko