Hlavní obsah

Rozhodněte! Koho postavit do brány na čtvrtfinále proti Rusku?

Praha

Klíčová pozice, klíčové rozhodnutí. Ve čtvrtek od 16:15 se začne psát český čtvrtfinálový příběh na hokejovém mistrovství světa. Boj o semifinále s Ruskem. Kdo se postaví do branky, na koho ukáže trenér Josef Jandač? V sedmi zápasech základní skupiny se střídali Petr Mrázek a Pavel Francouz. Na soupisku byl dopsán ještě před posledním duelem ve skupině také gólman Dominik Furch.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hlavní trenér Josef Jandač musí rozhodnout. Na koho ukáže?

Článek

Francouz nastoupil do tří zápasů, ve kterých odchytal 181 minut a 25 sekund. Šlo na něj 41 střel, ze kterých inkasoval tři góly. Jeho úspěšnost zákroků je 92,68 procent. Podle statistik obdržel 0,99 gólu na zápas.

Mrázek nastoupil do čtyř utkání, odchytal 242 minut a 59 sekund. Šlo na něj 84 střel, ze kterých inkasoval deset branek. Jeho úspěšnost zákroků je 88,1 procenta. Podle statistik obdržel 2,47 gólu na zápas.

Čísla jsou jedna věc, druhou je, proti jakým týmům gólmani chytali. Francouz proti Bělorusku (6:1), Norsku (1:0pp) a Francii (5:2). Ani jeden z těchto týmu nepostoupil do čtvrtfinále.

Mrázek chytal proti Kanadě (1:4), Finsku (4:3sn), Slovinsku (5:1) a Švýcarsku (1:3). Tři z těchto mužstev si zahrají čtvrtfinále, Slovinci sestupují z elitní skupiny.

Tohle je dvojka, mezi kterou se trenéři rozhodují. Na koho Jandač ukáže?

Který český brankář podle vás nastoupí ve čtvrtfinále MS proti Rusku?
Petr Mrázek
9,6 %
Pavel Francouz
90,4 %
Celkem hlasovalo 56831 čtenářů.

Reklama

Související témata: