Hlavní obsah

Rulík kvůli Lize mistrů řešil trable. Došlo ke třenicím s kluby, připustil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nominace na druhou reprezentační akci sezony se neobešla bez komplikací. Způsobil je herní systém hokejové Ligy mistrů, která má v úterý na programu odvety čtvrtfinále. Ty se týkají hned tří reprezentantů. Dva z nich, Roman Červenka a David Tomášek, ale nakonec budou k dispozici národnímu týmu. „Mrzí mě to, ale já jsem nevymyslel, aby se Liga mistrů hrála v reprezentační přestávce,“ lamentoval kouč Radim Rulík.

Česká hokejová reprezentace zahájila přípravu na Švýcarské hry. Řešily se komplikace kvůli Lize mistrůVideo: Sport.cz

 
Článek

Hokejová reprezentace vyšla vstříc pouze Pardubicím, odkud Rulík nominoval pro Švýcarské hry brankáře Romana Willa. „Gólman je trochu jiná kategorie než hráč. Roman se připojí ve středu, bohatě nám to stačí,“ odůvodnil kouč, proč mohl 31letý brankář odcestovat s Pardubicemi do Raumy k odvetě.

Při pondělním prvním tréninku přesto byli na ledě tři brankáři. Dominika Pavláta a Josefa Kořenáře nakonec doplnil kladenský Adam Brízgala. Stejně jako před první reprezentační akcí. Pozvánku místo něj měl tentokráte obdržet litvínovský Šimon Zajíček. V nedělním utkání na ledě Pardubic se ale zranil.

Důraznější postoj musel národní tým zaujmout v případě Romana Červenky a Davida Tomáška. Jejich celky Rapperswil a Färjestad v úterý také hrají Ligu mistrů. V tomto případě ale reprezentace zaujala postoj síly a vynutila si jejich účast na kempu před Švýcarskými hrami. Vyjednávání ale bez komplikací neproběhla.

„Jedná se o hráče, kteří jsou zasazeni do určitého systému, a chtěli jsme, aby tady byli. Mrzí mě, že došlo ke třenicím, ale já nevymyslel, aby se Liga mistrů hrála v reprezentační přestávce,“ vysvětloval Rulík. O tom, jak konkrétněji jednání s kluby probíhala, nehovořil. Doufá ale, že kluby budou tlačit na Ligu mistrů, aby se neopakovalo, že bude mít herní rozpis v průběhu reprezentační přestávky.

Rulíkovi svěřenci v pondělí trénovali v Holešovicích. Od úterý už se přesunou do O2 areny, kde je ve čtvrtek čeká duel s Finy. Bude se jednat o jediný duel národního týmu v největší hale republiky před květnovým mistrovstvím světa. A tak i mezi samotnými hráči panuje natěšení před čtvrtečním vystoupením.

Debut v reprezentaci si teoreticky mohou v Libni odbýt hned dva novicové. Zatímco liberecký útočník Jakub Rychlovský hovořil s novináři o splněném snu, pro českobudějovického Mikuláše Hovorku se bude jednat o trochu hořkosladký zápas. „Už nějak vím, že hrát nebudu. Mám se podívat z tribuny na systém, vidět ho v akci a o víkendu do toho naskočím,“ pravil 22letý bek, který první trénink trávil po boku zkušeného Michala Kempného.