Hlavní obsah

O Červenkově návratu, řádění disciplinárky i podivném pardubickém volání po kontumaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za mantinelem je stále rušno. Reprezentační trenér Radim Rulík nominoval na Švýcarské hokejové hry, povolal dva nováčky a tentokrát i zkušeného Romana Červenku, který však v Rapperswilu od října neskóroval. „Národní tým ho může nakopnout,“ věří redaktor Matěj Vybíral, jenž společně se šéfredaktorem Sport.cz Martinem Kézrem v podcastu Za mantinelem rozebírá i podivnou žádost Pardubic o kontumaci v Lize mistrů nebo rozsáhlé tresty extraligové disciplinárky za napadání sudích.

Za mantinelem: O Červenkově návratu, řádění disciplinárky i podivném pardubickém volání po kontumaciVideo: Sport.cz

 
Článek

Nejpřekvapivějším jménem v reprezentačním výběru byl pro oba novináře českobudějovický obránce Mikuláš Hovorka. „Nečekal jsem ho. Ale důvody jeho nominace dávají smysl. Je mu 22 let, udělal ohromný pokrok, i podle pokročilých dat patří mezi elitní beky,“ líčil Vybíral. „Sám bych po něm nesáhl, ale je dobře, že Radim Rulík zkusí i nové tváře,“ připustil Kézr.

Kouč národního týmu sáhl po osvědčených jménech, vybral hned 17 hráčů, kteří absolvovali i listopadovou Karjalu. Na té kvůli zranění chyběl Roman Červenka. Tentokrát však 37letý forvard pojede, ačkoliv by se mohlo zdát, že takhle ostříleného borce není potřeba zkoušet. „Při téhle otázce však Rulík prohlásil, že to je pro Romana urážlivé,“ připomněl Kézr. „Nejde ani tolik o zkoušení, ale o hledání místa v týmu. A zvykání si na systém,“ vysvětloval.

Červenkovi ani Rapperswilu se aktuálně nedaří, švýcarskému celku patří po pěti porážkách v řadě předposlední místo v domácí soutěži. V úvodním duelu čtvrtfinále Ligy mistrů ale porazil Vítkovice 2:1. Nezadařilo se ani druhému českému zástupci, Pardubice padly s finskou Raumou doma nečekaně vysoko 4:6.

Více než výsledek utkání se však řeší protest Dynama, konkrétně jeho majitele Petra Dědka. Rauma totiž podle něj udělala v zápise o utkání na poslední chvíli změnu v sestavě. „Pořád nedokážu pochopit, jestli je to žádost Pardubic, nebo žádost Petra Dědka. Klub na oficiálních kanálech stále nevydal žádné oficiální stanovisko k této stížnosti,“ poznamenal Vybíral. „Nevěřím tomu, že to má šanci na úspěch,“ mínil.

Druhý z hokejových expertů souhlasil. „Je možnépravděpodobné, že se Rauma provinila v podobě chybného administrativního zápisu. Ale to se dá vyřešit pokutou, není potřeba utkání kontumovat. Nešlo o neoprávněný start hráče. Kdyby ke kontumaci náhodou došlo, neudělalo by to Pardubicím dobré jméno,“ tvrdil zkušený novinář. „A už by šlo o totální dehonestaci soutěže,“ doplnil ho mladší z kolegů.

Jejich slova potvrdilo o pár hodin později i vedení Ligy mistrů, které smetlo veškeré pochybnosti ze stolu a žádost o kontumaci zamítlo. „Postupy provedené před utkáním byly plně v souladu s Řádem CHL a byly řádně splněny veškeré povinnosti, které uvádějí, že v případě zvláštních okolností; jako je zranění nebo onemocnění; ke kterým dojde během rozbruslení na ledě a před začátkem utkání, mají kluby povoleno provést výměnu(y) hráče na soupisce před úvodním vhazováním,“ uvedla pro Sport.cz Monika Reinhardová, ředitelka komunikace soutěže.

Vybírala také překvapilo, když se ve středu dozvěděl o čtyřech zápasových trestech v extralize za napadání rozhodčích. „Zaskočilo mě, když jsem tohle řádění disciplinárky viděl,“ připustil. „Jasný vzkaz extraligovým klubům, nesahejte nám na rozhodčí. Udělejte všechno pro to, abyste se jim vyhnuli. Tohle nikdo z hráčů neudělal,“ mínil Kézr.

Oba redaktoři se v podcastu Za mantinelem zaobírali i tématem jakéhosi předkrmu Světového poháru, na kterém by za dva roky mělo chybět Česko i Rusko, dopodrobna rozebrali Rulíkovu nominaci a zastavili se také nad čtveřicí nově vybraných do Síně slávy českého hokeje.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.