Hlavní obsah

Sedmnáctka předvedla skvělý obrat proti Kanadě! Rozhodl bizarní nájezd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká hokejová reprezentace do 17 let zapsala cenné vítězství na úvod turnaje World Hockey Challenge, který je považován za neoficiální mistrovství světa této kategorie. Proti výběru Kanady White prohrával národní tým už 1:3, ale předvedl výborný obrat, který korunoval v nájezdech a bere dva body za vítězství 4:3.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Jela se už sedmá série nájezdů. Vít Záhejský mohl rozhodnout, ovšem trefil pouze beton kanadského gólmana Ivankovice. Ten už se radoval ze zákroku, postavil se, jenže kotouč byl stále v pohybu a doklouzal se nečekaně až za brankovou čáru. Svěřenci Pavla Patery tak mohli slavit cenný zisk dvou bodů.

Cesta k nim však byla složitá. Už ve 2. minutě sice skóre otevřel na brankovišti důrazný Čihař, ale Kanaďané ještě v první části srovnali a ve druhé třetině přidali další dva zásahy.

Národní tým, který domácího soupeře v Summerside přestřílel poměrem 34:29, se ovšem nevzdal. Schovanou střelou mezi betony snížil Matěj Pekař a čtyři minuty před koncem zužitkoval tlak do brány Jakub Lev.

Čeští hokejisté si už tímto vítězstvím zajistili lepší výsledek než v loňském ročníku. Tehdy ze šesti zápasů uhráli jediný bod a skončili poslední.

Letos hraje turnaj jen šest týmů, reprezentanti narazí postupně na obhájce prvenství z USA, výběr Kanady Red, Finsko a na závěr Švédsko. Přímo do semifinále postoupí první dva týmy tabulky, zbylé čtyři si zahrají čtvrtfinále.

World Hockey Challenge hokejistů do 17 let v Summerside (Kanada):
Kanada Bílí - Česko 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 2:0, 0:2 - 0:0)
Branky: 14. Katzin, 26. Nesbitt, 34. Nobert - 2. Čihař, 49. M. Pekař, 57. Lev, rozhodující sam. nájezd Záhejský.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články