Hlavní obsah

Na bratrskou spolupráci nedojde. Rulík povolává třetího nejproduktivnějšího hráče extraligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trenér hokejové reprezentace Radim Rulík musel udělat první změnu v nominaci na turnaj Karjala. Kvůli zranění se omluvil útočník finského Jukuritu Mikkeli Michal Kovařčík. Místo něj byl povolán forvard Liberce Tomáš Filippi.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Gól libereckého Tomáše Filippiho proti Hradci Králové.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Třetí nejproduktivnější hráč aktuální extraligové sezony se do národního týmu vrací po téměř čtyřech letech, naposledy za něj nastoupil v prosinci 2019. Účastník MS 2016 odehrál za reprezentaci 45 zápasů s bilancí pěti gólů.

O Filippim mluvil kouč Rulík už na středeční nominační tiskovce, kde vysvětloval, proč aktuálně výborně hrajícího 31letého centra nepovolal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Videonominace českého národního týmu na turnaj KarjalaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Začátek sezony neměl úplně takový, teď má ale výbornou formou. Jenže nominace se chystá dopředu, už 16. října jsme ji museli dát vědět evropským týmům. Pro další turnaje je to ale hráč, který je v našem hledáčku,“ prohlásil Rulík.

Proč v nominaci chybí Radil? Nemusíme ho zkoušet, bude záležet, jakou formu bude mít v lednu a únoru, vysvětluje Radim Rulík Video: Sport.cz

Nakonec pojede Filippi už na Karjalu. Kvůli zranění Michala Kovařčíka naopak nedojde na souhru bratrské dvojice v reprezentaci. V jejím kádru zůstává pouze jeho klubový parťák z Jukuritu Ondřej Kovařčík.

Národní tým vstoupí do turnaje Karjala příští čtvrtek, kdy od 19:00 SEČ nastoupí ve Växjo proti domácím Švédům. V pátek se pak přesune do Tampere, hlavního dějiště turnaje. Tam ho v sobotu od 16:00 SEČ čekají Finové a o den později od 12:00 Švýcaři.

Reklama