Hlavní obsah

Dobrý výkon zamotal Rulíkovi hlavu, ohledně škrtů zůstal tajemný. Potřebujeme čas, uvedl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S výsledkem mohl být kouč národního týmu Radim Rulík spokojený. Čeští hokejisté zvládli i šestý přípravný zápas, Slovensko porazili tentokrát 4:1. Dobrý výkon svěřenců mu však ještě víc zamotal hlavu. „Kdyby se prohrálo, rozhodování o škrtech by nám to možná usnadnilo,“ připustil zkušený 58letý trenér.

Kdo opustí hokejovou reprezentaci před dalším srazem? Po vyhraných zápasech se vyřazuje těžko, přiznává Radim Rulík Video: Sport.cz

 
Článek

Bratislava (od našeho zpravodaje) – Nominaci na České hokejové hry, které se od čtvrtka do neděle konají v Brně, tak zatím neprozradil. A neřekl ani, pro které hráče boj o domácí šampionát skončil. „Vše se dozvíte na pondělní tiskové konferenci,“ podotkl Rulík.

Slováky jste znovu porazili. Jak jste viděl druhé utkání?

Byl to jiný zápas než v Trenčíně. V první třetině jsme nehráli dobře do defenzivy, měli jsme tam moc okének a Slováci byli nebezpeční, párkrát nás přečíslili. Se štěstím jsme to zvládali a pomohla nám vydařená akce a gól na 1:0. Pak už jsme byli lepší, měli jsme územní převahu. Škoda těch vyloučení, která nás poslala do tří – a soupeř vyrovnal. Řekli jsme si, že už se chceme faulů v útočném pásmu vyvarovat, ale že už to nemá cenu rozpitvávat. Chtěli jsme pak navázat na druhou třetinu, což se nám naštěstí povedlo. Za to jsme si vítězství zasloužili.

Sestřih sobotního zápasu Slovensko–ČeskoVideo: Český hokej

Pomohl vám dvojzápas a celý kemp na Slovensku vyjasnit škrty v nominaci?

Kdyby se prohrálo, některá rozhodování by nám to možná usnadnilo. My jsme šestkrát vyhráli, o to je to teď těžší. Rozhodnutí uděláme, nic jednoduchého to nebude.

Zatím tedy ani hráči nevědí, kdo v týmu zůstává a kdo končí?

Přesně tak. Když jsem s vámi mluvil minulý týden, zmiňoval jsem, že vyřazená jména oznámím už po dnešním zápase. Tehdy jsem ale netušil, že bude na pondělí svolána nominační tisková konference na České hry. V kabině jsem hráčům oznámil, že tyhle dva duely jsou součástí rozhodování. Ještě potřebuju 24 hodin, abych utkání zanalyzoval a vše zasadil do mozaiky, kterou s realizačním týmem chystáme. Nominace se tedy oznámí v pondělí.

Na kolik procent už máte o složení kádru pro České hokejové hry v Brně jasno?

Šedesát až osmdesát procent víme. U dvaceti až čtyřiceti procent ještě musíme zvážit všechna pro a proti. Jak jsou hráči využitelní, jestli mohou hrát přesilovky, oslabení. To všechno bude hrát roli. Chceme rozhodnutí udělat s nejlepším vědomím a svědomím.

Může v nominaci hrát roli i nedělní sedmý duel finále extraligy?

Máme představu, koho z finalistů oslovíme. Ale samozřejmě, hraje se naprosto na hraně, chraň bůh může dojít k nějakému zranění. S kluky v kontaktu nejsem, takže ani nevím, jestli jsou stoprocentně fit. To se všechno dozvíme. Teď je nebudeme rušit, čeká je sedmý zápas finále, nejdůležitější duel sezony.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radim Rulík a realizační tým na střídačce národního týmu

Budou tři duely v Brně tou nejtěžší prověrkou před mistrovstvím?

Nejspíš ano. Se Slovenskem to pro nás byly dobré zápasy, mají kvalitní a takticky dobře vedený tým. Ale Švédsko, Švýcarsko a Finsko, druhé dva navíc máme i ve skupině na mistrovství světa, budou nejvyšší úrovní přípravy. Kdybych si teda mohl vybrat, tak bych nechtěl mít přípravu se dvěma celky, které nás čekají na šampionátu. Navíc Finové hned na úvod. Ale takhle to je nastavené, nechci to kritizovat, nachystáme se na to.

Jak jste zatím spokojený s tím, jak svěřenci plní váš systém?

Byly tam nějaké věci, které nebyly ideální, ale tak to je vždycky. Pro mě je nejdůležitější, abychom se týden od týdne a zápas od zápasu zlepšovali. To je cesta, kterou chceme jít. Od hráčů potřebujeme vidět zlepšující se sebevědomí, aby ukázali obrovské srdce a nechali na ledě všechno.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.