Hlavní obsah

Strach o hrdinu české dvacítky! Talent leží v nemocnici, hrozí konec s hokejem, píší ve Finsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během sekundy se mu obrátil život vzhůru nohama. Jeden z hrdinů stříbrné české dvacítky z letošního světového šampionátu, hokejový útočník Jakub Kos, skončil po nárazu hlavou do mantinelu v nemocnici s poraněním krku. Podle některých informací z Finska údajně není v řešení, kdy se 19letý český talent vrátí na led, ale jestli vůbec…

Foto: Profimedia.cz

Jakub Kos v dresu české dvacítky v zápase s Kanadou.

Článek

Jakub Kos je už čtvrtým rokem kmenovým hráčem finského Ilvesu, letos však nastupuje převážně ve druhé nejvyšší finské soutěži za Koovee. V pátečním duelu s Hermesem držel jeho tým těsné vedení 5:4, když ve 46. minutě nastal souboj, na jehož začátku vypadalo, že se nemůže něco takového stát.

Český útočník přibrzdil kousek před hrazením a snažil se připravit na střet. Protihráč Eemeli Ylitalo ho však postrčením do zad nekontrolovaně poslal na mantinel. Hlavou napřed.

Finský sok, jenž za nebezpečný zákrok obdržel čtyřzápasový trest, hned věděl, že je zle. Okamžitě přivolával k nehybně ležícímu Kosovi lékaře. Ti odchovance brněnského hokeje dlouhé minuty ošetřovali a nakonec ho sanitkou odvezli rovnou do nemocnice.

A po pár dnech odtamtud dorazily hrozivé zprávy. Podle informací finského hokejového serveru Jatkoaika má Kos poranění v oblasti krku. A je dokonce zázrak, že neochrnul... Jeho hokejová budoucnost je údajně hodně nejistá.

Kariéru měl přitom rodák z Kuřimi rozjetou výborně. V roce 2021 ho draftovala v šestém kole Florida, ještě víc o sobě dal vědět na přelomu roku na mistrovství světa dvacítek. Na něm zaznamenal pět bodů včetně slavného vyrovnávacího gólu ve finále proti Kanadě.

Kosova trefa nakonec na vítězství nestačila, smutek po prohraném finále však není nic proti tomu, co musí on i jeho nejbližší prožívat nyní.

Reklama