Hlavní obsah

Ředitel extraligy Loukota o nedohraném duelu: Buď najdou společné řešení kluby, nebo rozhodnu já

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu večer měl pořádně napilno. Osobně navštívil start předkola play off v Třinci, do noci ale ředitele hokejové extraligy Martina Loukotu zaměstnávalo dění v Olomouci. A ve čtvrtek ho zaměstnávat bude dál, protože právě on nakonec může rozhodnout, co bude se zápasem prvního předkola mezi Kohouty a karlovarskou Energií, který kvůli díře v ledu zůstal nedohrán.

Rozhodčí konzultují stav hrací plochy v OlomouciVideo: Petr Marek (Právo)

 
Článek

Jaké varianty jsou tedy teď ve hře?

Je jich několik. Řády umožňují odehrát ve čtvrtek první utkání od začátku za stavu 0:0, ale i od druhé třetiny za stavu 2:0 pro Olomouc. Stejně tak je možná kontumace ve prospěch Karlových Varů. Kluby dostaly do čtvrtečních 9:30 prostor najít společné řešení, jak se k nedohranému utkání chtějí postavit. Pokud ho nenajdou, budu muset jako ředitel extraligy rozhodnout já. I o tom, jak bude série pokračovat dál.

Dá se předpokládat, že Olomouc s kontumací ve prospěch Varů souhlasit nebude...

Asi nikdo by si kontumaci ve svůj neprospěch sám neodsouhlasil.

Rozhodčí za přítomnosti kapitánů obou celků a techniků olomouckého klubu posuzují stav poškozené části ledové plochy.Video: Petr Marek (Právo)

Pokud by se ve čtvrtek hrál místo druhého zápasu série ten první, znamenalo by to zásah do předem naplánovaného kalendáře. Jak by se postupovalo dál? Musel by se druhý duel sehrát už v pátek, aby se dodržel sobotní a případně i nedělní zápas na západě Čech? Nebo teoreticky série může skončit i později než v úterý, kdy se mělo uskutečnit případné páté utkání?

Mám na papíře napsané varianty a v případě, že nedojde k dohodě mezi kluby, jednu variantu vyberu a rozhodnu o osudu utkání a i o dalším pokračovaní celé série.

Reklama