Hlavní obsah

Straka má v Čerepovci oporu v manažerovi

PRAHA

Manažer Čerepovce Andrej Jakovenko, který hrával extraligu za Slavii, se zasloužil o to, že Josef Straka se spoluhráčem Čáslavou neměli v klubu na rozdíl od dalších legionářů v Rusku problém s příjezdem na reprezentační akci završenou mezistátními zápasy s Německem.

Článek

„V Rusku dávají hodně důraz na finální část přípravy na ligu, proto zřejmě nechtěli kluby naše hráče pustit, ale my s uvolněním neměli žádný problém. Zřejmě i proto, že Jakovenko má velmi úzké vazby na český hokej a na nás docela drží. Kdyby měli Rusové také nějakou reprezentační akci, tak si myslím, že by ani jinde nedělali potíže," uvedl Straka.

Letní přestup z finské Raumy si pochvaluje, i když si v Čerepovci musí zvyknout, že místo centra hraje levé křídlo. „Nepopírám, že jsem tam šel vydělat peníze, které jsou nesrovnatelné s angažmá v jiných zemích," řekl Straka, který má roční smlouvu. „V Rusku ale člověk nikdy neví. Když se znelíbíte někomu z managementu, tak vás můžou vyhodit ze dne na den. Jen doufám, že mě to nepostihne."

Zatím na novém působišti nachází jen pozitiva. „Hokejově se tam hodně sází na technickou vyspělost. Zázemí je ale výborné, máme první, poslední a na báze jsme byli zatím pouze jednou. Spíš se během přípravy hodně cestovalo, byli i deset dní u moře. Tam jsem měl zrovna zraněný kotník, takže jsem jen plaval a šlapal na kole, to bylo příjemné," líčil Straka.

Má taky radost že v týmu potkal hned tři krajany. Vedle Petra Čáslava ještě dalšího obránce Jana Hrabala a v útoku pak Miloslav Hořava. „Je to hned větší zábava. Koukneme na DVD nebo si zahrajeme karty. Zatím však pouze prší, mariáš jsem je ještě nenaučil. Dost času trávím také na internetu." Čerepovec je výrazně průmyslové město. „Většina lidí taky dělá v místních železárnách, už jsme ale objevili i pěknou ulici s kavárnami, pár suši barů i bowlingové herny," doplnil Straka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.