Hlavní obsah

Varující slova kouče osmnáctky po vyřazení: Neměli jsme na to hlavně kondičně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reprezentační osmnáctka na světovém šampionátu končí už ve čtvrtfinále, když nestačila na Slováky 2:3. S ohledem na budoucnost tuzemského mládežnického hokeje jsou varující slova kouče Davida Čermáka, jenž při hodnocení celého turnaje řekl: „Neměli jsme na to hlavně kondičně.“

Foto: Profimedia.cz

Reprezentační trenér hokejové osmnáctky David Čermák

Článek

Když měl trenér dál hledat důvody toho, že se mladíci loučí už po čtvrtfinále, vracel se k letnímu turnaji Hlinka Gretzky Cup v Břeclavi, kde tým skončil druhý.

„Myslím si, že jsme nehráli tak týmově jako v létě. Z kluků jsem tehdy cítil respekt k soupeřům a odhodlání, že to strhneme týmovým výkonem. Tady se nám za celou dobu nepovedlo, abychom se k tomu vrátili,“ řekl Čermák pro YouTube kanál Českého hokeje.

Češi ve Finsku předváděli střídavé výkony. Do šampionátu vstoupili vítězstvím 3:0 nad Švýcarskem, s Kanadou ale už po osmi minutách prohrávali 0:4, pak přehráli na penalty Švédsko, ale následně ostudně prohráli s Kazachstánem. A nakonec přišlo vyřazení od Slovenska. „Jeli jsme sem s cílem přivézt medaili, takže je to obrovské zklamání. Naše zakončení byl kamenem úrazu a nezbývá, než se z toho poučit a zlepšit to. Teď nás to bolí,“ uvedl útočník Matěj Kubiesa.

S tím souhlasil i trenér Čermák. „Nedávali jsme góly a na góly se hokej hraje. I proti Slovensku jsme neproměňovali šance a bohužel nehráli tak kolektivně, jako soupeř.“

Tým ve čtvrtfinále prohrával 0:1, pak však vyrovnal a byl po zbytek první třetiny lepší. Jenže na konci dějství dostal Mrtka za faul kolenem pět minut do konce utkání. „Ten faul si ani nemůžeme vyčítat. A ani to nebylo kolenem, jenže rozhodčí říkali, že takhle to mají trestat. Dostali jsme úplně zbytečných pět minut. Slováky jsme vrátili do hry,“ věděl Čermák.

Díky dvěma gólům Maruny Slováci odskočili na 3:1, Češi už jen snížili.

Související témata: