Hlavní obsah

Německo - Česko 1:4Vítězství hokejistů pečetily dva góly při power play. Jubilant Zohorna nedohrál stý zápas

Norimberk
Aktualizováno

Čeští hokejisté vyhráli i třetí přípravné utkání před mistrovstvím světa, když v Norimberku zdolali domácí Německo 4:1. Dva góly, včetně vítězného dal Lukáš Radil, vedle něj se trefili ještě Matěj Blümel a Ondřej Beránek. Stínem zápasu bylo ale zranění kapitána a jubilanta Tomáše Zohorny, který po pádu na hlavu svůj 100. mezistátní zápas nedohrál.

Foto: Český hokej/Jan Beneš, ČTK

Čeští hráči se radují z gólu proti Německu.

Článek
Fotogalerie

Od začátku to byl hodně úporný souboj, gólový efekt v první části nepřinesly ani na jedné straně přesilovky a do největší šance se tak dostal v 17. minutě Šulák, jehož prudká rána skončila na horní tyčce domácí branky.

Debutující český gólman Jan Růžička si do poloviny utkání připsal osm úspěšných zákroků, přičemž nejtěžší přišel ve 27. minutě, kdy se Němci při vlastním oslabení dostali do přečíslení. Růžička ale bravurně přečetl celou akci a svým rychlým přesunem přes brankoviště uhájil čisté konto.

Než se Pfaffengut vrátil z trestné lavice, národní tým se ujal vedení. Po dlouhém držení kotouče v útočném pásmu se mu podařilo předvést naprosto učebnicovou přesilovkovou kombinaci, na jejímž konci stál Blümel.

Asistenci u vedoucího gólu si ještě připsal kapitán Tomáš Zohorna, jenž hrál jubilejní 100. zápas v českém dresu. Štěstí v něm ale neměl, s natlučeným bokem ještě během druhého dějství ze zápasu předčasně odstoupil.

Mezitím se ale český náskok zvýraznil. Špatnou rozehrávku Němců vystihl Tomášek a bleskově přihrál Radilovi, který stál sám mezi kruhy a prostřelil Treutleho. Němci od poloviny utkání hodně zlepšili bruslení, což přinutilo i Beránka k faulu a v početní výhodě si obránce Sezemsky ještě před možným blokem upravil střeleckou pozici tak, aby měla jeho střela čistý průlet až za Růžičkova záda.

Ve třetím dějství se reprezentanti dostávali stále víc pod tlak domácích, kteří ve finiši působili svěžejším dojmem. Česká obrana ale fungovala spolehlivě a když se Němci odhodlali k power play, draze za ni zaplatili. V rozmezí 40 vteřin se do jejich prázdné branky trefili Radil i Beránek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Euro Hockey Challenge v Norimberku:
Německo - ČR 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 38. Sezemsky (Eder, Fischbuch) - 28. Blümel (Černoch, H. Zohorna), 33. Radil (Tomášek), 59. Radil, 60. O. Beránek (P. Kousal). Rozhodčí: Klein, Schadewaldt - Höfer, Laguzov (všichni Něm.). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Bez diváků.
Německo: Treutle - Holzer, Brandt, Sezemsky, Müller, Nowak, Ugbekile, Mebus, Rogl - Fischbuch, Schütz, Tiffels - Peterka, T. Eder, Schmölz - Dumont, Braun, Uvira - Pfaffengut, Eder, Ehl. Trenéři: Toni Söderholm, Ville Peltonen a Alexander Dück.
ČR: J. Růžička - D. Sklenička, Šustr, Šulák, Mozík, Galvas, Jordán, Němeček - H. Zohorna, T. Zohorna, Blümel - Tomášek, R. Hanzl, Radil - Červený, Š. Stránský, Flek - P. Kousal, O. Najman, O. Beránek - Černoch. Trenéři: Filip Pešán, Martin Straka a Jaroslav Špaček.

Reklama