Hlavní obsah

Nečekaný Rulíkův obrat! Will se k reprezentaci nepřipojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ještě po pondělním úvodním tréninku hokejové reprezentace před Švýcarskými hrami kouč nároďáku Radim Rulík tvrdil, že dvoudenní absence brankáře Romana Willa, jenž odjel s Pardubicemi k utkání Ligy mistrů do finské Raumy, není problém. V úterý odpoledne ale nastala změna. Will se druhého turnaje seriálu Euro Hockey Tour nezúčastní, místo něj jej absolvuje Josef Kořenář. Pětadvacetiletý gólman Sparty se tak dočká debutu v nároďáku.

Foto: Vít Černý, ČTK

Josef Kořenář z pražské Sparty

Článek

Will chyběl na pondělním i úterním tréninku, dnes večer hájí branku Pardubic na ledě Lukko Rauma. Podle původní domluvy se měl k reprezentaci připojit ve středu, den před úvodním duelem Švýcarských her proti Finsku v pražské O2 areně.

„Gólman je malinko jiná kategorie než hráč, takže nám to vůbec nevadí. Stačí, že přijede ve středu na trénink,“ prohlásil Rulík v pondělí s tím, že útočníky Červenku s Tomáškem k dispozici má a své odvetné zápasy čtvrtfinále Ligy mistrů za Rapperswil resp. Färjestad vynechají.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Roman Will po třech inkasovaných gólech od Lukko Rauma přenechává místo v brankovišti Pardubic Milanu Kloučkovi

Will nakonec k národnímu týmu překvapivě nedorazí vůbec.

„Po poradě v rámci našeho realizačního týmu jsme přehodnotili strategii a chceme do turnaje nastoupit pouze s hráči, které máme v přípravném kempu od prvního dne. Proto jsme na soupisku dopsali Josefa Kořenáře, který s námi absolvoval už úvodní trénink v pondělí večer v Holešovicích,“ vysvětluje nyní Rulík.

Jde tak o třetí změnu v nominaci. O víkendu kvůli nemoci vypadli obránce Jakub Galvas s útočníkem Davidem Kašem, které nahradili zadák Filip Pyrochta a forvard Petr Kodýtek.

Reklama