Hlavní obsah

Z Mrázka čišela jistota, pomáhal i s rozehrávkou. To mě drželo v tempu, připustil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory tomu, že si při porážce 0:2 se Švédskem připsal pouhých deset zákroků, zůstával brankář české hokejové reprezentace Petr Mrázek stále v provozní teplotě. „Bylo vedro, takže jsem toho propotil spoustu,“ usmál se zkušený gólman, který se do národního týmu vrátil po sedmi letech. Při trápení v ofenzivě byl jedním z mála pozitiv druhého utkání Betano Hockey Games v Brně.

Video: Sport.cz

 
Článek

Od trenéra Radima Rulíka dostal pochvalu i za práci s holí a rozehrávku. „I když led nebyl v dobré kondici, nějaké rozehrávky jsme vyřešili dobře. Dostávali jsme se díky tomu z pásma. Drželo mě to v tempu,“ připustil 32letý brankář Chicaga.

„Kluziště je tu širší, měl jsem tak víc času. I v NHL se snažím hrát s pukem, ale zase nejsem typ, který by riskoval nahrávky středem hřiště,“ líčil Mrázek a oceňoval spolupráci s českou defenzivou. „Komunikace s obránci probíhala skvěle,“ chválil.

Letos jsem si užíval hokej, co nepamatuju, těšilo Petra Mrázka. Základ byl být zdravý, a to mi vyšlo na jedničkuVideo: Sport.cz

Nejvíc práce měl hned v úvodu, kdy musel hasit samostatný únik Lundeströma. „Psychicky to pomůže, rychle mě to dostalo do hry. Obzvlášť když jsem teď dlouho nebyl v zápasovém tempu. Po víc než dvoutýdenní pauze jsem se na duel těšil,“ popisoval.

I přes střeleckou převahu 34:12 ale národní tým nedovedl utkání do vítězného konce. „Víme, jak se Švédi prezentují. Do obrany hráli výborně, čekali na naše chyby. V tomhle si vítězství zasloužili,“ mínil Mrázek, který obdržel jedinou branku. Druhou trefu přidal soupeř až při power play. „Jeden inkasovaný gól je sice pěkný, ale zápas jsme podle mě mohli vyhrát. A to se počítá. Víc by mě potěšilo, kdybych dostal čtyři góly a vyhráli jsme 5:4,“ podotkl.

Seveřané rozhodli ve 42. minutě z přečíslení dvou na jednoho povedenou ranou Johanssona. „O podobných situacích jsme se bavili. Z brejků jsou nebezpeční a umí se do nich dostat. Čekal jsem ještě nahrávku, a tak jsem zacouval do branky. Jeden z beků (Košťálek) do přihrávky skákal a já už neměl čas se vrátit nahoru. Kdybych se vysunul, dalo by se to chytit, ale trefil to dobře,“ uznal Mrázek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Petr Mrázek inkasuje gól v duelu se Švédskem

Jinak však ze zkušeného gólmana, který působí v zámoří už od roku 2009, vyzařoval klid. Zatímco brankářská trojice má místo na šampionátu jisté, a Mrázek nejspíše i největší šanci na post jedničky, zbytek týmu se ještě o nominaci na domácí mistrovství pere.

„Neřekl bych, že to máme jisté. Nikdy nevíte, co se může stát. Samozřejmě před námi bojuje o nominaci spousta kluků, ale to je spíš otázka na ně. Určitě to není příjemné, ale každý, kdo bojuje naplno, má šanci se na mistrovství dostat,“ uzavřel Mrázek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.