Hlavní obsah

Rulíkovi přilétla další omluvenka. Na návrat po pěti a půl letech nedojde, povolán kapitán Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už druhé jméno si pro turnaj Karjala musel ze svých plánů škrtnout trenér hokejové reprezentace Radim Rulík. Z důvodu zranění se omluvil třicetiletý útočník Bernu Martin Frk. Pro úvodní podnik seriálu Euro Hockey Tour ho nahradí o čtyři roky starší kapitán Sparty Michal Řepík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Takhle Michal Řepík vstřelil v pátek svůj druhý gól proti Kladnu.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Frk se v létě po třinácti letech vrátil ze zámoří do Evropy a v dresu Bernu zaznamenal v 11 zápasech švýcarské nejvyšší soutěže tři góly a čtyři asistence.

V národním týmu se měl objevit po dlouhých pěti a půl letech, naposledy jeho dres oblékl v dubnu 2018. Kvůli zranění však na reprezentační comeback nedojde.

Místo něj dostává příležitost sparťanský kapitán Michal Řepík. S dosavadními 93 reprezentačními starty se účastník čtyř MS a dvou ZOH stává nejzkušenějším hráčem aktuálního výběru.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Sparta 1:2 (18. Řepík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Už ve čtvrtek musel Rulík učinit první korekci v nominaci. Kvůli zranění se omluvil útočník finského Jukuritu Mikkeli Michal Kovařčík. Místo něj byl povolán forvard Liberce Tomáš Filippi.

Národní tým vstoupí do turnaje Karjala ve čtvrtek 9. listopadu, kdy od 19:00 SEČ nastoupí ve Växjo proti domácím Švédům. V pátek se pak přesune do Tampere, hlavního dějiště turnaje. Tam ho v sobotu od 16:00 SEČ čekají Finové a o den později od 12:00 Švýcaři.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko