Hlavní obsah

Z rakouského brankáře udělali hvězdu. Ale hráli jsme lépe než ve čtvrtek, říkali Sedlák i Chlapík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho výkon tak trochu symbolizoval ten týmový. Filip Chlapík dal gól, dostal se do dalších velkých příležitostí, ovšem rakouský brankář Kickert mu je zázračně lapil. „Ale jako tým jsme hráli dobře, jenom to tam prostě nenapadalo. I já měl hodně tutovek, ale jejich gólman zachytal výborně. Nicméně důležitá je výhra,“ říkal po utkání proti Rakousku (2:1) útočník Chlapík. A Lukáš Sedlák přidával: „Paradoxně jsme hráli lépe než ve čtvrtek, jen jsme jejich brankáře trefovali, kvůli čemuž to bylo drama až do konce.“

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Útočník Filip Chlapík při zápase hokejové reprezentace proti Rakousku v Brně.

Článek

Stačí pohledět na počet střel, který v poměru 45:11 pro Čechy poměrně výstižně vystihuuje dění na brněnském ledě. Nicméně Rakušané šli po ojedinělém úniku do vedení a rázem se jim oproti čtvrtečním strastem lépe dýchalo. „Ve Vídni nám to napadalo a vedli jsme 6:0 po dvou třetinách. Pak už je to pro ten druhý tým těžké. Dnes to byl vyrovnaný zápas a pro nás je super, že jsme hráli až do úplného konce, protože je to něco jiného, než když vedete o šest gólů," popisoval Chlapík. „V této fázi je důležitější předvedená hra a my si šance vytvářeli. Hráli jsme pořád aktivně a nijak z toho nebláznili," říkal Sedlák.

Pozitivem obou střetů s Rakouskem je dozajista pardubická souhra Sedláka s Hykou. Ve čtvrtek ve Vídni měli po boku Vladimíra Sobotku, v sobotu jim kouč Jalonen dal do formace Martina Kauta.

Přelomová sezona českého útočníka v NHL? Situaci Martina Kauta řešíme v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„S oběma se mně osobně hrálo dobře. Škoda že jsme tentokrát nedali víc gólů, s oběma jsme si ale vyhověli. Dnes měla naše lajna možná víc energie, ale to bylo tím, že před tím jsme skoro týden a půl nehráli. Víc jsme si věřili na puku, bylo to víc hokejovější," popisoval Sedlák. „Jsou to trochu rozdílné typy hráčů. Martin možná víc bruslí, vybojovává tím puky. Vláďa zase puky podrží a dává nám pěkné nahrávky."

Sobotou končí „povinné" mače proti papírově slabším sokům. Příští týden už přijde v Brně generálka na světový šampionát v podobě turnaje Euro Hockey Tour a rovněž střety s Finskem, Švédskem a Švýcarskem, které už budou mít i několik plejerů z NHL.

„Všichni se na to těší. Tady ty první zápasy jsou o tom, že se člověk dostane do rytmu. Někomu to trvá déle jako třeba mně. Zpočátku jsem se tak dobře necítil, ale teď je to každý den lepší a lepší. A teď přijdou zápasy, které vás i víc baví," říká Chlapík.

Reklama