Hlavní obsah

Zabalil zámořskou štaci, doma v play off brzy dohrál. Plzeňské eso teď myslí na reprezentaci

Za necelé dvě měsíce odstartuje hokejové mistrovství světa v Rize a Tampere a experti už pomalu začínají debatovat o jménech, která se objeví na prvním kempu národního týmu. Loni byli v podobné roli Flek s Černochem a dokázali se probojovat až na MS. Kdo je může napodobit? „Šanci má Jakub Pour. Zabalil zámořskou štaci a pro Plzeň odvedl skvělé služby," říká v pořadu Příklep šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr. Do kempu podle něj půjdou i Jiří Černoch a Ondřej Beránek.

Napodobí Fleka s Černochem? Plzeňský objev si říká o nominaci na MS. Debata v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Jedničkou směrem k zahajovacímu kempu národního týmu je momentálně Pour také pro druhého hosta Příklepu, bývalého gólmana Romana Málka. „Pour pozvánku dostane, typologicky by do týmu mohl sedět," myslí si současný trenér gólmanů Slavie. „Je to typ mladého hráče, bruslaře, po kterém kouč Kari Jalonen do prvního kempu sáhne," dodává zkušený novinář.

„A pak už je to jen na něm, jak se v týmu udrží," míní Kézr a jmenuje další adepty pro národní tým. „Určitě půjde do kempu Jiří Černoch, předpokládám že i Ondřej Beránek," konstatuje šéfredaktor Sport.cz. Padne i jméno litvínovského Patrika Zdráhala? „Pozvánku do kempu dostane, ale nemyslím si, že je to hráč, co by jel na mistrovství," doplňuje Málek.

Hokejový pořad Příklep s bývalý gólmanem Romanem MálkemVideo: Sport.cz

Kouč národního týmu Kari Jalonen nemusí s nominací do prvního kempu spěchat. Bude čekat třeba klidně až do pátého utkání čtvrtfinálových sérií. „Termín ho netlačí. První zápas hrajeme až v prvním dubnovém týdnu," říká novinář.

Měly by častěji rozhodovat v play off nájezdy? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Neopomene zdůraznit, že cesta na šampionát bude pro všechny nominované do prvního kempu pořádně dlouhá. „Ovlivnit to celé může spousta faktorů, ale Jakub Pour vypadá nadějně. A Jirka Černoch už prokázal smysl pro Jalonenův systém a to on určitě nezapomene. Myšleno v dobrém," dodává Kézr.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep s bývalým brankářem Romanem Málkem se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata: