Hlavní obsah

Zadina je pro MS potvrzený, nadějně to vypadá i u Nečase s Kautem

Praha

Účast Filipa Zadiny na hokejovém šampionátu hráčů do dvaceti let, který se v Kanadě uskuteční na přelomu roku, českému týmu oficiálně potvrdil už i Detroit. A nadějně to vypadá i u dalších dvou českých útočníků působících ve farmářské AHL, o které kouč juniorky Václav Varaďa projevil zájem.

Foto: Sport.cz

Martin Nečas by mohl posílit českou hokejovou dvacítky na MS v Kanadě.

Článek

Vedení české reprezentace byla zatím neoficiálně přislíbena i účast Martina Nečase s Martinem Kautem, kteří byli členy týmu i na minulém MS hráčů do dvaceti let. Na písemný souhlas, který je směrodatný, zatím trenéři čekají. Až přijde, celá záležitost bude definitivní.

Nečas působí v Charlotte, rezervním týmu Caroliny, kde ve dvaceti zápasech vstřelil šest gólů a přidal sedm asistencí. Kaut na farmě Colorado posbíral v jednadvaceti duelech 11 bodů za čtyři branky a sedm přihrávek.

Účast Chytila je nepravděpodobná

Nepravděpodobné naopak je, že by mužstvo získalo i útočníka Filipa Chytila, který pravidelně nastupuje v NHL za New York Rangers.

Národní tým odcestuje do zámoří ve středu, do 24. prosince se bude na turnaj připravovat v Nanaimu. Tam odehraje přípravné duely se Slovenskem a Spojenými státy, proti USA by už měl nastoupit i Zadina.

Do světového šampionátu vstoupí svěřenci trenéra Václava Varadi a asistentů Patrika Eliáše s Alešem Krátoškou ve středu 26. prosince zápasem se Švýcarskem. Ve skupině hrané ve Vancouveru ještě narazí na Rusko, Kanadu a Dánsko.

Reklama