Hlavní obsah

Síň slávy NHL? Možná to vyjde s Jardou Jágrem, směje se legendární útočník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní kariéra, kdy získal dva Stanley Cupy a v základní části NHL posbíral více než tisíc bodů, Patrik Eliáš zcela jistě patří mezi legendy New Jersey Devils. Když ale přijde řeč na jméno bývalého českého reprezentanta v souvislosti se Síni slávy NHL, může jen pokrčit rameny. „Už jen to, že se v této souvislosti každý rok zmiňuje moje jméno, je pocta," říká skromně Eliáš v pořadu Příklep na Sport.cz. „Možná to vyjde až s Jardou," naráží s úsměvem na to, že v poslední době spojuje nové členy Síně slávy nějaké společné téma, a tak by se mohl slávy dočkat jednou po boku Jaromíra Jágra.

Eliáš stále není v Síni slávy. Už jen zmínek o mně si velice vážím, přiznává v PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

Kdyby mohli hlasovat čeští fanoušci, Eliáš by jistě mezi největšími hvězdami historie nejlepší hokejové ligy světa nechyběl. „Měl jsem šestnáct let souseda, který byl obrovským fanouškem Devils a taky mě. On mi teď hlídal, že přichází čas volby do Síně slávy. Nesmírně si přál, abych se tam dostal, protože v sobotu po vyhlášení je v Torontu koncert Bruce Springstiena, tak že bychom to tam rovnou mohli oslavit," směje se bývalý hokejový reprezentant.

Dobře si ale uvědomuje, že konkurence pro uvedení do Síně slávy je obrovská. „Spousta skvělých hráčů se tam nedostala, spousta ano. Třeba k tomu někdy dojde i v mém případě. A pokud ne, tak to tak má být," netrápí se Eliáš.

Hostem pořadu Příklep byl bývalý český hokejista Patrik EliášVideo: Sport.cz

Marek Burkert, hokejový expert Sport.cz na NHL si myslí, že Eliáše na cestě mezi „vyvolené" v Síni slávy přibrzdilo to, že v době jeho éry v Jersey platili Devils za tým, který byl defenzivní monolit. „Podívejte se na hráče, jejichž dresy byly v New Jersey vyřazeny před Patrikem. Obránci Ken Daneyko, Scott Stevens, Scott Niedermayer a gólman Martin Brodeur. To vám o tom týmu řekne hodně. Proto má Patrik těžké vystoupit individuálně s těmi ofenzivními vlastnostmi, i když dal přes čtyři stovky gólů," myslí si novinář.

Moderátor Příklepu Jan Homolka z O2 TV si všímá toho, že letos se do Síně slávy NHL dostanou tři gólmani - Tom Barasso, Mike Vernon, Henrik Lundqvist. „To je docela zvláštní," tvrdí a Eliáš přitaká s tím, že to v poslední době vypadá, že má jmenování nováčků do Síně slávy nějaké společné téma. „Loni to bylo Švédsko, teď brankáři," upozorňuje. „Takže třeba na mě dojde, až do Síně slávy půjde Jarda," pohlíží do budoucna s úsměvem Eliáš. „Pak by vás tam mohli dát i s Milanem Hejdukem," dodává Burkert.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep s Patrikem Eliášem se můžete podívat ve videu.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko