Hlavní obsah

Slovenské fandy naštvala cena balíčků na hokejové MS. Proč jsou dražší než ty české, ptají se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nad cenami prý dumali víc než rok a porovnávali je třeba s koncerty Marka Ztraceného či evropským basketbalovým šampionátem. Nicméně zveřejněné ceny denních balíčků na hokejové mistrovství světa, které příští rok hostí Česko, poměrně nelibě na sociálních sítích i v internetových diskuzích přijali příznivci slovenské reprezentace. Ta odehraje základní skupinu v Ostravě a její fanoušci příliš nechápou, proč jsou ceny balíčků v průměru dražší než ty na české mače v Praze. „Organizátoři chtějí maximálně rýžovat i za cenu rizika nenaplnění arén,“ píše například uživatel v diskuzi sme.sk.

Slovenská hokejová reprezentace na olympiádě v Pekingu. Archivní snímek

Článek

Titulek slovenského webu Sport.sk hlásá: „Zveřejnili ceny lístků na MS v hokeji. Zápasy Slovenska nejsou laciné, připravte si peněženky." I sme.sk přidává: „Zápasy Slovenska nebudou laciné." Po úterním oznámení cen denních balíčků na květnový šampionát se v slovenských hokejových diskuzích poměrně významně řeší jejich výše.

Zaráží především skutečnost, že jsou balíčky v průměru dražší než ty české.

Jen pro srovnání – pokud si koupíte denní balíčky na všech sedm českých duelů do I. kategorie O2 Areny, zaplatíte celkově 28 460 korun. Pokud to stejné učiníte u slovenských mačů v Ostravar Areně, pak vás to přijde na 31 340 korun. A zatímco nejlevněji se na Čechy dostanete za 3 480 korun (I. kategorie), tak na Slováky je to ve stejné kategorii o tři stovky víc. „Nechápu, proč jsou lístky na zápasy Čechů v průměru levnější než ty naše?" ptá se kupříkladu na facebookovém profilu Športu uživatel jménem Rišo Fischer.

Je pravda, že cenu balíčků odráží oba (případně tři) zápasy, které kupující obdrží. A pořadatelé počítají, že v Ostravě i vzhledem k nižší kapacitě a dojezdové vzdálenosti bude vedle Slováků zájem i od Lotyšů, Poláků, Švédů či Němců. „Pořád máme obrovské štěstí geografické polohy uprostřed Evropy, k nám spousta fandů přijede autem, nemusí letět," míní šéf pražské části turnaje Petr Bříza. A jeho ostravský protějšek Aleš Pavlík doplňuje: „Díky složení ostravské skupiny očekáváme velký příliv fanoušků."

I proto se pro Slováky jeví jako klíčové datum 10. října, kdy se spustí oficiální prodej. Však také novinář Šport.sk Martin Toth Vaňo míní: „Lístky na naše zápasy se na 99,9 procent vyprodají v této fázi a lacinější tak nebudou." A na sociální síti X (dříve Twitter) ještě přidal porovnání: „Z pohledu ceny nejlevnějšího lístku na zápas Slovenska nás čeká nejdražší šampionát v historii."

Samozřejmě se dá očekávat, že Slováci (podobně jako Češi) se budou pokoušet druhé lístky z balíčku prodat, byť to pořadatelé oficiálně považují za porušení podmínek koupi balíčku. Ovšem jeden uživatel v diskuzi sme.sk varuje: „Ty budou často bezcenné - jednak z diváckého hlediska a jednak z přeprodeje. Jediný smysl budou mít balíčky, kde druhý zápas hrají Lotyši, kteří přijedou v hojném počtu. Ale organizátoři dost riskují. Aby dal Slovák za zápas své reprezentace 100 eur proti neatraktivnímu soupeři a v nejhorší kategorii... K tomu cesta, tak je to fakt pořádná pálka."

Už říjen ukáže, jestli jsou to jen internetové nářky, nebo se po slovenských zápasech rychle zapráší.

Reklama

Související témata:
  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko