Hlavní obsah

Smutek v Kalifornii. V LA se na hokeji loučili s Chandlerem, na farmě s Johnsonem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tóny písničky I’ll Be There for You od kapely Rembrandts, která je znělkou sitcomu Přátelé, obvykle ve fanoušcích kultovního seriálu vyvolávají úsměvy. O víkendu ve Staples Center na zápase hokejistů LA Kings proti Vegas tomu tak ale rozhodně nebylo.

Foto: Sam Mircovich, Reuters

Herec Matthew Perry v hledišti při zápase NBA

Článek

Varhaník v aréně zahrál dobře známý motiv na památku zesnulého Matthewa Perryho, který představoval postavu Chandlera Binga. Čtyřiapadesátiletý herec, jenž dlouhodobě bojoval s depresemi a závislostmi, byl v sobotu nalezen mrtvý ve vířivce.

Perry patřil k častým návštěvníkům hokejových zápasů Kings z řad celebrit, stejně jako David Beckham nebo herci Will Ferrell a Jason Bateman (Ozark). Pojilo ho i dlouholeté přátelství s kapitánem Kings Anže Kopitarem, jemuž byl dokonce ve Slovinsku na svatbě.

Herec pak užasle vyprávěl o čtrnáctihodinovém veselí mezi svatebčany, kteří prakticky neuměli anglicky. „Když se mě Anže ptal, jestli přijedu, tak jsem ale musel říct ano,“ povzdechl si po intenzivním zážitku Perry.

V neděli se pak smutně vzpomínalo i na farmě Kings v šedesát kilometrů vzdáleném Ontariu, kde sídlí klub Reign, v němž nyní působí brankář David Rittich. Necelé dvě sezony a 42 zápasů zde totiž odehrál Adam Johnson, jenž v sobotu ve 29 letech zemřel na následky strašlivého incidentu v zápase anglické ligy v dresu Nottinghamu na ledě Sheffieldu. Brusle soupeře mu způsobila hlubokou ránu na krku.

Po výhře 5:3 nad Abbotsfordem hokejisté Ontaria vyjeli na led s dresem hráče, který u nich oblékal číslo 49. Umístili ho ve středu hrací plochy a poklepali na něj. Johnson byl vyhlášen první hvězdou utkání AHL…

„Byl to skvělý kluk a spoluhráč. Můžu o něm říct jen samé dobré věci,“ prohlásil zkroušeně Ian Laperriere, který Johnsona trénoval na farmě Philadelphie v Lehigh Valley .

Reklama

Související témata:
Matthew Perry